Az MSZP tűrhetetlenek tartja a magyar jövedelmi viszonyokat, ezért továbbra is 50 százalékos általános béremelést sürget.

Korózs Lajos, a szocialisták országgyűlési képviselője szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján az Eurostat legfrissebb statisztikáira hivatkozva azt mondta, Magyarországon közel 4 százalékkal emelkedett a szegénységben és nyomorban élők száma, míg eközben Lengyelországban 6 százalékkal, Romániában 5 százalékkal, Szlovákiában 2 százalékkal, Csehországban pedig fél százalékkal javult ez az arány.

Mindez azt mutatja, hogy az Orbán-kormány az elmúlt néhány évben "Európa Bangladesévé tette Magyarországot" és az életszínvonal és a bérek területén már kivezette Magyarországot az Európai Unióból – mondta az ellenzéki politikus.

Kiemelte, a jövedelmi viszonyok az egészségügyi és a szociális ágazatban a legelfogadhatatlanabbul alacsonyak.

"Ha összehasonlítjuk, sem a második világháborúban, se Rákosi idején, se a Kádár-rendszerben ilyen nyomorult keveset ezek az emberek nem kerestek"

- fogalmazott.

Korózs Lajos példaként említette, hogy míg Budapesten az egészségügyben dolgozók átlagjövedelme havi 150 ezer forint, addig Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 124 ezer, Békés megyében pedig 125 ezer forint. Ennél is rosszabb a beteghordók helyzete, akik a fővárosban 104 ezer forintot, Szabolcsban pedig csak 54 ezer forintot keresnek – tette hozz a politikus.

A szocialista politikus aláhúzta, pártjának van erkölcsi alapja béremelést sürgetni, hiszen – mint mondta – "mi voltunk az utolsó kormány, amely fizetésemelést adott az egészségügyben és a szociális szférában".

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Akármennyire is le fogja ezt hurrogni a fidesz...sajnos a tények kurvára magukért beszélnek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sanyi2015
@koszpeko: igen, utána meg 2010-ig semmi,közben 1 havi fizetést is elvettek...
Amúgy az is átlagosan volt 50%, volt akinek 80, volt akinek 20.
Az Önkormányzatok bele is rokkantak,mivel a törvényt meghozták, de forrást nem biztosították hozzá, azt helyben kellett kigazdálkodni...
Bele is bukott Medggyesy, érdekes, akkor az MSZP és Gyucsány később Bajnai is súlyos hibának tartották,mivelnem volt meg a fedezete...
hemami
És a vizitdíjat, meg a kórházi napidíjat is ők vezették be. Meg is buktak miatta.
Desischado
Én visszasírom a rendszerváltás előtti időt, mert akkor volt munkám, rendes megélhetésem!
Szókrakész
@koszpeko: De!

25 milliárdos IMF és EU hitellel.

Hatalmas tudást takar.

Így bárki emelhetne minden fizetést.
Aztán majd csődölünk, vagy hitelekért pitizünk.

Értelmes társulat.
kukac50
A Fideszesek azok nagyon jól keresnek,és még az állás halmozást is fenntartják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.