Az MSZP arra szólította fel a kormányt, hogy azonnal fejezzék be a letelepedési kötvények árusítását. A párt képviselője azt is követelte, hogy a hatóságok vizsgálják ki és hozzák nyilvánosságra, eddig kik vásároltak ilyen kötvényeket.

Demeter Márta szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: Orbán Viktor és a Fidesz kifejezetten kedveli és szorgalmazza a bevándorlást, ugyanis a letelepedési kötvényekkel

"mára 16000 bevándorlót csábítottak Magyarországra (...) és most még tovább könnyítettek ezen a mechanizmuson".

Mindezt úgy értékelte, hogy a Fidesz "pénzért adja el hazánk biztonságát". A képviselő szerint ráadásul ennek az összegnek a jelentős része nem is az államkasszába folyik be, hanem "kormányzati szereplőkhöz köthető offshore-cégekbe", amelyek eddig több mint száz milliárd forint haszonhoz jutottak a letelepedési kötvények értékesítéséből.

A letelepedési kötvénybiznisz azonnali felfüggesztését követeli az ellenzék

A politikus hozzátette, hogy a sajtóhírek szerint bűnözők is vásároltak letelepedési kötvényeket, ezért felszólította a kormányt, hogy azonnal függesszék fel azok forgalmazását, illetve vizsgálják ki és hozzák nyilvánosságra az eddigi vásárlók személyét.

Demeter Márta külön hangsúlyozta, hogy a kötvényekért kapott pénzeket a magyar adófizetőknek kamatostól kell majd visszafizetniük, számításai szerint ez 2018-tól több mint 300 milliárd forintos terhet jelent majd.

Korábban a Demokratikus Koalíció is a letelepedési kötvénybiznisz azonnali leállítását követelte, az ő érveiket itt olvashatja el.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
1200 ellen meg milliárdos népszavazás készül millárdos kormánypropagandával kitömve.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@batukán: Ilyen gyönyörű és ízem megfogalmazást még nem olvastam. Külön emeli a fényét, hogy igaz. Nadon teccik !
Desischado
Mi a manó, felébredt az ellenzék? Eddig hol voltak?! Ezek már gennyesre keresték magukat a kötvénybizniszen! Régen kijárna az életfogytiglan, vagyonelkobzással együtt nekik!
JAJMÁR
Nem érdekli a "magyart", csak azt hallja meg, hogy a kerítésnél áll a "migráncs" ! Ez minden értelmet elnyom!
kukac50
Orbán kötvényekben eladta már az országot most kölcsönt vesz fel a letelepedést vásároló külföldiektől,mert ellopják a pénzeket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.