Egy év alatt 76 ezerrel, 234 ezerre csökkent a munkanélküliek száma, és 1,8 százalékponttal 5,1 százalékosra mérséklődött a munkanélküliségi ráta az április-júniusi időszakban – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.

A 15-74 éves férfiak körében 5,3, a nők között 4,9 százalékos munkanélküliségi arányt mért a KSH.

Az április-júniusi időszakban a 15-74 éves munkanélküli férfiak száma 32 ezerrel 131 ezerre, munkanélküliségi rátájuk 1,4 százalékponttal 5,3 százalékra csökkent. A munkanélküli nők száma 44 ezerrel 103 ezerre, munkanélküliségi rátájuk 2,2 százalékponttal 4,9 százalékra mérséklődött.

A 15-24 éves korosztály munkanélküliségi rátája 4,6 százalékponttal 13,3 százalékra csökkent, de a munkanélküliek közel ötöde továbbra is ebből a korcsoportból került ki. A 25-54 évesek, a legjobb munkavállalási korúak munkanélküliségi rátája 1,5 százalékponttal 4,5 százalékra, a 55-64 éveseké 1,6 százalékponttal 4,2 százalékra mérséklődött.

A munkanélküliség átlagos időtartama 18,9 hónap, a munkanélküliek 49,5 százaléka legalább egy éve keres állást, vagyis tartósan munkanélkülinek számít.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Kevesebb a munkanélküli, többen dolgoznak ??
És hol B+ ???
Milyen nagy gyár jött ide mostanában ???
Közmunkában igen, de azt a szociális rendszerhez kellene számolni, ugyanis segély helyett van, de ugyanúgy adóforintokból van ...
Igazából a KSH (Fidesz dumához mit lehet szólni? Szar az egész. A legfrissebb elemzések szerint Európa legutolsó gazdasága a miénk. Ami működik, az nagyjából a nyugati autógyárak, a magyar bérmunkaerővel, a többi egy nagy trágya. A munkanélküliség csökkenése a világ legnagyobb meséje. Beleszámolják azokat is, akik külföldön dolgoznak?? Ez az ő eredményük??? Bár nem kis részben miattuk léptek le...(közel 1 millióan) A közmunkásokat? 50 ezerért? Persze az átlagbérekbe nem számolják bele őket...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Perwool
@cs.n.: A statisztika olyan, mint a bikini. Amit megmutat, az nagyon sokatmondó, de az az igazán lényeges, amit elrejt.
/Aaron Levenstein/
aremy
hazudtok és ha lehetne név szerint mert fidess mindig visz magával egyet ,de az is lehet hogy a határon túliakat is beszámolják.
cs.n.
Jav. tévedtem, a KSH eddig is ezt alkalmazta, de akkor is egy hülyeség.
human
@cs.n.: Igen. A munkanélküliség nem vész el csak átalakul külföldi munkává, közmunkává, illetve fekete mukává.
papa.49
Központi hazugság hivatal akkor most azt is higgyétek el amit én hazudok)))))))))))))))))))))
Hellcat
Ez szerintem nem a munkanélküliek száma hanem az álláskeresőké. A munkanélküliek istentudja mennyivel többen vannak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.