Dr. Gáva Krisztián , a Nemzeti Választási Iroda elnökhelyettese az ATV Egyenes Beszéd című műsorában jelentette be, hogy nincs meg az állami földek privatizációjával kapcsolatos népszavazáshoz szükséges 200 ezer hiteles aláírás, így nem írható ki referendum a kérdésben.

Az elnökhelyettes arról számolt be, hogy

az ívek csaknem 96 százalékos feldolgozottsága mellett 173.341 érvényes és 42.859 érvénytelen aláírást találtak,

 ami azt jelenti, hogy a hátralévő mintegy tízezer aláírás akkor sem lenne elég a 200 ezres minimumhoz, ha az összes érvényes lenne.

Gőgös Zoltán, a szocialisták alelnöke erre úgy reagált, 

a Fidesz eldöntöte, hogy földügyben nem lesz népszavazás.

Az MSZP szerint igenis megvan a 200 ezer érvényes aláírás, és mindenképpen megóvják az iroda döntését.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
Hát ez nagy szégyen. Az aláírók nem tudják hol laknak, nem tudják mikor születtek és még a nevüket is hibásan írták alá. Az Mszp. aláírásgyűjtői pedig funkcionális analfabéták, mert nem ellenőrizték sem a személyi azonosítót, sem a lakcímkártyát. Ekkora munkát hogy lehet így kitenni az árgus szemmel acsarkodó választási akárminek, akik abból indultak ki, hogy ez nem lehet eredményes, még akkor sem ha harrach péterek, meg rogánantik potyognak az égből ministráns ruhácskában.Ez akkora égés, hogy még én is belepirulok a szégyenbe, pedig nem az mszpnek drukkoltam, hanem a termőföld további lerablása megakadályozásáért. Most pedig jön a csakazért is.Eladják még a Balatont is.De ha így van, megérdemeljük. A suszter maradjon a kaptafánál, a zsellér pedig kunyeráljon kishaszonbérbe egy két holdat, hogy ne pusztuljon éhen a család. De jó világ is volt az, mert amikor lóháton jött az intéző úr, gyorsan le a kalapot, mélyen meghajolni és kezitcsókolomot köszönni jó hangosan! Mer az intéző úr eztet szereti! Isten áldja meg mind a két kezével!
Látjátok? Ezt műveli velünk a föld. A földesúrnak is mást, a jobbágynak is mást.Ezt jól elintéztük derék magyar vidéki földművelő tsz tag barátaim. Amit főztünk, hát nyeljük. Nem az mszp a hibás egyedül.Valamennyien azok vagyunk.
kkalman
Azért én is kíváncsi lennék az érvénytelen aláírásokra! Ha valakiben nem bízok, az pártunk és kormányunk, valamint a hatalom feltétlen kiszolgálói. Úgymint a Választási iroda.
Desischado
@bencemacska: Én is! A nyakam a guillotine alá, hogy csalnak az aláírásokkal! Gőgös követelje ki az aláírásokat!
gru
A magyar világnyelv.
Ha valaki elég lassan, elég tagoltan, elég hangosan beszél magyarul, azt illene megérteni az egész világon - vagy mégsem?.
nezelodo
Alighanem olyasmi történt itt, mint azon a focimeccsen ahol a játékidő alatt folyamatosan változnak a szabályok. Az aláírás kezdetén mondtam csak akkor legyen ötösöm a lottón, ha elkaszálja Orbán és a rettegő beosztottjai a népszavazási kezdeményezést. Lehurrogtak a demokrácia naiv hívei, pedig ha nyerhetek, csak biztosra szeretek menni. Sajnos az orbáni politika is biztosra megy, mert egyenlőre senki sem meri pofán vágni. Sebaj, idén is lesz karácsony... és remény.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.