A főváros el akarja készíttetni a 3-as metróvonal meghosszabbításának terveit Káposztásmegyerig – közölte Tarlós István főpolgármester a Klubrádió csütörtök déli műsorában.

Tarlós Istvánt a Népszabadságban csütörtökön megjelent információról kérdezték, amely szerint a fővárosi önkormányzat ismét előveszi az M3-as metróvonal meghosszabbításának tervét. A főpolgármester ennek kapcsán azt mondta, hogy a meghosszabbításról nem léteznek tervek, de azokat szeretnék elkészíttetni. A főváros ezt saját forrásból meg tudja tenni – tette hozzá.

Közlése szerint a meghosszabbítás "lényegileg független" a meglévő metróvonal felújításától, az annak támogatására megpályázott uniós forrásoktól.

"Ha a tervek készen vannak, akkor ott is egy lépéssel előbbre vagyunk, hogy annak a kivitelezése ebben a ciklusban megkezdődhetne, ez teljesen illuzórikus, és ilyet senki nem ígért soha" – fogalmazott Tarlós István.

Hangsúlyozta: most nem a meghosszabbításra kell koncentrálni, hanem a napi félmillió utast szállító rossz állapotú vonal felújítására.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ennyire kell az uniós pénz, mert a rotyi párttársa nem akar neki pénzt adni, a "csak" felújításra nem ad az EU. Tarlós is úgy van vele, ha üres a zsebe jönnek az ötletei, csak az a baj, hogy az ötletei nem töltik meg a zsebét.
Perwool
"a 3-as metrót, de már a meghosszabbítását tervezi..."
Na basszus, a 3 metró Felcsútig fog érni...
namihami
Na tessék: ""Merjünk nagyot álmodni"".
És most már neki is kezdődnek a rémálmai. Bár lehet, hogy a folytatás néhány évig nem fog naponta tönkremenni, beázni, leállni az alagútban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.