A Mercedes-Benz megépíti második gyártókapacitását Kecskeméten, amely első-és hátsókerék meghajtású személygépkocsik gyártására is alkalmas lesz – ezt közölte a német autógyártó pénteken.

A Mercedes-Benz a közleménye szerint a következő években 1 milliárd euró értékű beruházást tervez a kecskeméti telephelyén, aminek eredményeként csúcstechnológiával rendelkező, "az ipar 4.0 szellemiségében épült", hatékony gyártási egység jön létre.

Tovább bővít a Mercedes-gyár, amit a gonosz nemzetrontó Gyurcsány-kormány hozott az országba

A kecskeméti második gyár karosszéria-, felületkezelő – és összeszerelő üzemből, és egy ipari parkból áll majd, a gyár termelési folyamatai pedig egyszerűen változtathatóak lesznek, így gyorsan tud majd váltani a különböző modellek gyártása között.

A beruházásnak köszönhetően 2.500 új munkahely jön létre. Az új gyár telephelyéről való végleges döntés és a projekt kivitelezése még bizonyos keretfeltételek teljes megvalósulásához kötött.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
És a szemetek még jobb béreket is fognak adni gondolom...akárcsak az Audi Győrben!!! Hogy merik megfizetni a munkát baszki? Tiszta szégyen, hogy a környéken azóta minden szakmunkás menő autóval közlekedik...Egyszerűen felháborítónak tartom, hogy ezek a mocskos multik jó munkahelyeket teremtenek amikor ezt már a vitya megígért 6 éve..A qrbán azt ígérte lesz 1 millió új munkahely. Had teremtse meg ő, ne a szemét multik! A SZEMÉT GYURCSÉNY IDEHOZTA A MULTIT AKI A FIDESZ ELLEN MUNKÁLKODIK, egyértelműen...a nemzet ellenségei...botrány. Azonnal kergessük el őket...már alig várom, hogy a CBA ban kergethessem seprűvel a csótányokat és a patkányokat éhbérért...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
36
A másik gondom, hogy az Istennek se tudok, ha megszakadok se új, Kecskeméten gyártott Mercedest vásárolni. Valahogy nem tudok a fizumból annyit összespórolni. Pedig, szeretnék. Más is így van ezzel?!
aremy
@36: ha megfizetik akkor mindig is volt és van munkaerő.
justhpeter
Már csak azzal van gond, hogy a menő - uralkodó párti - politikusok környezetében települ le multi. Valahogy Borsodba, Szabolcsba nem nagyon akarnak multik menni. Borsodban, Szabolcsban nem a fideSS uralkodik ?
36
@justhpeter: Onnan átjárnak Szlovákiába, még 100 ezer plusszért a VW-hoz, a Kia-hoz, majd a Land Roverhez, 2018-tól. De, szerintem onnan már aki csak tudott, lelépett, nyugatabbra. Egyébként már keresik a magyar munkavállalókat(Land Rover), mert a szlovákoktól is lelépett már szinte mindenki.
Balázs György
A Mercedes-gyárat nem Gyurcsány hozta az országba, hanem maguktól jöttek ide, amikor olcsó, birka-szerű dolgozókat kerestek (ahol nincsenek működő érdekvédelmi szakszervezetek). A gondos elemzések és precíz számítások eredményeként hozták Magyarországra a gyárukat, amit akkor is ide hoztak volna, ha nem Gyurcsány a miniszterelnök, hanem a Pityi Palkó, vagy akárki más.
A mostani 1 milliárdos gyárbővítés sem az Orbán-kormány, vagy az egykori Gyurcsány-kormány érdeme, mert a bővítés akkor is megtörtént volna, ha Győzike, vagy a Lagzi Lajcsi a kormányfő. A gyárbővítés annak a következménye, hogy az olcsó és birka-szerű magyar munkaerő igazolta az előzetes elemzéseiket és gondos számításaikat, ami előnyösebb döntésnek bizonyult, mint más országok, más térségek drágább munkaerő-kínálata.
Ne varrjunk nem létező érdemeket olyan érdemtelenek nyakába, akiknek bizonyos folyamatokhoz az égvilágon semmi közük nem volt! Egy nagyon sikeres német óriásvállalat nem Gyurcsány két szép szeméért és csodás mosolyáért, vagy a fényességesen-fényes tekintetű Orbán kedvéért hozza ide a termelőüzemeit!
kukac50
Miért nem a hazai vállalkozásokat bővítik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.