A Direkt36 legújabb cikke azt taglalja, hogy a politikusok a családtagok nevére íratva rejtegetik vagyonukat.

Az írásban szó esik Orbán Viktor feleségének, Lévai Anikónak a földvagyonáról, amelynek gyarapodását a Fidesz elnöke 2010-ig tette közzé. Ezt követően már nem nyilvános a politikusok családtagjainak vagyoni helyzete, de az biztos, hogy Lévai  ismert jövedelme semmiképp sem elég fedezet a földvásárlásokra.

A cikk Lázár János ügyeskedéseiről is szót ejt. A Miniszterelnökséget vezető miniszter vagyonbevallásából azért hiányzik például némi tokaji szőlő, vagy egy budai luxuslakás, mert azokat kiskorú gyerekei nevére vette.

Lázár nem először használja ki ezt a kiskaput. 2006-ban például kiderült, hogy

az akkor másfél éves kisfiának például tulajdonrésze volt egy révfülöpi nyaralóban, amely Lázár vagyonnyilatkozatában sohasem szerepelt annak ellenére, hogy holtig tartó haszonélvezeti joga volt rá.

Márpedig a képviselők vagyonnyilatkozatában azokat az ingatlanokat is fel kell tüntetni, amelyre az adott politikusnak haszonélvezeti joga van. 

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
HA már másfél éves akkor a saját lábán áll. Cége van, jól keres vele, azt vesz amit akar- kicsit már beszélhet is el tudja mondani mit szeretne.
Lehet hogy nyalókát kért csak félreértették és nyaralót vettek neki - ebben a korban még előfordul
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@namihami: Én valahogy ki nem állhatom a Lenin elvti szobrát, persze tudom ez egyéni probléma, de tudomásom szerint kimeríti a ,,tiltott jelkép,, fogalmát, és ehhez még hozzáteszem a múzeum falán szépen akkurátusan félbevágott vörös csillag is díszeleg, és ezt a lézeres szarJankó idejében újították fel, akkor már hánynom is kell!!!
A Rapcsák András kurva nagyot tévedett, mikor kiemelte a birkatrágyából ezt a pökhendi majmot!!!
human
@Bringás: Nem érted a lényeget, de nem is várjuk el tőled. Cumi, és alvás!
Kutyuska
A Lázár és Szíjjártó család összefogásával sikerült a másfél éves gyermeknek ingatlanra szert tennie.
vukkocska
@cikicakk55: mondjál egyetlen, 90-től regnáló politikust, akinek ilyen mértékben bővült a vagyona, illetve ilyen mértékben rabolták volna ki az országot. A táguló lakásokról, az elfelejtett földvagyonokról nem is beszélve. A fideszesek jelentős része nem dolgozott, csak politikusok voltak. De mindegyik úgy állt a saját két lábán, hogy a családtagokról sem feledkeztek meg.
cikicakk55
@vukkocska: Egy szóval nem írtam azt,hogy a Fidesz is annyit lopott mint a többi eddig hatalmon lévő párt. A Fidesz sokkal nyíltabban csinálja,mert ők megoldották annyival,hogy törvényt módosítottak és már is legális egy csomó csalásuk.A többi párt is lopott elég sokat,csak náluk nem lehet tudni hol a pénz,mert lehet több eszük volt mint a Fidesznek és nem hagytak nyomot maguk után.Nincs annyi ingatlanuk,vagy annyi cégük.A lényeg,hogy én csak válaszoltam egy kérdésre.A kérdés ez volt:
Sanyi2015
Csak egy kérdés, ha ez ekkora probléma, vajon mi az oka, hogy a baloldalnem vizsgálta ki?
Még azt hozzá teszem,hogy egyik párt sem fogja soha elszámoltatni a másikat,pedig ezt mindig megígérik a választások előtt.Hány politikus lett elszámoltatva eddig? Hány politikus került börtönbe az állami pénzek eltulajdonítása miatt? Csak akkor van nagy szájuk,mikor választás előtt kampányolni kell.Akkor tudnak ígérni fűt,fát,hogy elszámoltatjuk,börtönbe juttatjuk,vissza szerezzük tőlük az ellopott pénzeket,stb. Teljesen igazad van viszont abban,hogy a lopásban 20 testhosszal vezet a Fidesz és ez a minimum.
kukac50
Mit gondoltok miért központosítanak mindent, pénzforrást? Tudjanak mit ellopni!
Jó lesz a gyereknek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.