Megtiltották az ételosztást az Oltalom Karitatív Egyesületnek a röszkei tranzitzónánál – írja a Délmagyar. A civil szervezet egyedüliként próbálta meleg étellel ellátni azt a majd' hétszáz menekültet, akik hetek óta várakoznak ott.

Korábban hagyták őket dolgozni, a hatóságok azonban a hét elején határozottabban léptek fel, írja a lap a civilek egyik aktivistájára hivatkozva.

A hatóságok azzal érveltek, hogy határsértést is elkövethetnek a civilek, mert a keskeny, két méteres sávban ételt osztva esetleg átérhetnek a szerb oldalra.

Az Oltalomnak azt javasolták, a bevándorlási hivatallal egyeztessenek. A Délmagyar szerint az Oltalom mellett a Migszol sem oszthat semmit a "senki földjén", az ENSZ munkatársai viszont tovább dolgozhatnak.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ez minősíti a magyar hivatalos szerveket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
aremy
@Bringás: azt halottad már hogy az ön dicséret mindig büdös.
Tekla
@Nil: Hát legalább volt boldog 40 évünk. A gyerekeinknek, csak a nélkülözés, a hideg lakás meg a gyors zuhany jutott. A napi kuporgatás, vagy a disszidálás. Ha 56- ban már ilyen állapotok lettek volna borzalmas életet élhetünk volna végig..
Központi Bizottság
Mehetnének inkább árkot ásni, annak több haszna van!
Csizmás Kond
@Horizont: na ná hogy az...vagy az csak neked előírás ?
Bringás
Menjenek határt őrizni és szögesdrótot fektetni, de ők inkább etetik azokat, akik megerőszakolják az asszonyainkat és gyilkolják a papjainkat!
Ez a valódi arcuk!
kukac50
A Fideszbe egy szikrányi emberség sincs!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.