Riasztották a Magyar Honvédség készültségi szolgálatában lévő Gripenjeit szombaton délután, amikor egy Zürichből Hongkongba tartó utasszállító repülőgép nem létesített kapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással.

A Honvédelmi Minisztérium szombaton az MTI érdeklődésére közölte: a Boeing 777-es típusú gép Ausztria felől fél háromkor lépett be az ország légterébe, a leadott útvonaltervtől ugyan nem tért el, de sem az osztrák, sem a magyar légiforgalmi irányítással nem vette fel a kapcsolatot.

A riasztott Gripenek a hangsebességet átlépve érték el a gépet, emiatt Kecskemét-Makó-Szeged térségében hangrobbanást lehetett hallani. A gépet a honvédség vadászgépei azonosították, majd az országhatár elhagyása után átadták a román irányításnak.

A Flightradar adatai szerint a Cathay Pacific utasszállító repülőgépének pilótái mulasztották el felvenni a rádiókapcsolatot a HungaroControl irányítóival. A 971-es járatot teljesítő gép 31 ezer láb magasan repült.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Szerencse hogy nem lottek le, es megnagyobb szerencse hogy nem zuhant le egyetlen Grippenunk sem.
fekete
Aszthitem,hogy Eszak Korea lot ki raketat! Milyen egy utodott banda..A Kethy Pacific kinanak egyik repulo tarsasaga! Gondolta'k? Kik vagytok ti???Tanuljatok meg Kinaiul!
sokanvagyunk
Kecskemét-Makó-Szeged térségében lopakodó üzemmódba váltottak.
silber13
@sokanvagyunk: Na igen! Hajóózó csizma, vagy surranó helyett mamuszban repültek!:-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.