Egy magyar öregségi nyugdíjas kap kétmillió forint feletti havi nyugellátást, egynek jár 1,5–2 millió közti, háromnak pedig 1–1,5 millió közti összeg. Összesítve közel 11 800 nyugdíjas ellátása haladja meg a havi 300 ezer forintot – írja a Világgazdaság.

Egyetlen magyar öregségi nyugdíjas kap kétmillió forint feletti havi nyugellátást, egynek jár 1,5–2 millió közti, háromnak pedig 1–1,5 millió közti összeg – közölte az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság a Világgazdaság megkeresésére. Az adatokból kiderül az is, hogy fél- és egymillió forint közötti ellátást 225 nyugdíjas kap, havi 400 ezer és félmillió forint közti összeg jár 839 főnek, 300–400 ezer forint közöttiben pedig majdnem 11 ezren részesülnek. Összesítve közel 11 800 nyugdíjas ellátása haladja meg a havi 300 ezer forintot.

Több százezres nyugdíjat jellemzően úgy érnek el a magyar nyugdíjrendszerben, ha jóval az öregségi korhatáron túl igényli valaki az ellátást – magyarán, tovább dolgozik –, és magas volt a keresete életpályája során. A legmagasabb nyugdíjakat általában 75-80 évesen vagy még idősebb korban veszik igénybe.

A 200–300 ezer forint közti ellátásban részesülők tábora a harmadik legnépesebb, több mint 105 ezer fő tartozik ide, a 100–200 ezer forintos nyugdíjsávban több mint 822 ezren vannak. A kétmillió magyar öregségi nyugdíjas kicsivel több mint felének azonban 50–100 ezer forint közti összegből kell kijönnie.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

qxy
Tudom, sokan panaszkodnak kevés, kevés.
A 80as években amikor otthon dolgoztam, menő volt az a munka hogy rendész, éjjeli őr meg az ilyen hasonló , nem kell csinálni semmit éjszaka kurva jó. Nappal meg mentek fusizni meg fekete munkára hogy pénze legyen.. Nem egytől kérdeztem.- mi lesz ha eléred a 65 évet és azt mondják, ,.- Ja kérem , ez csak ennyi" . Mit mondasz? .- Leszarom. Most legyen. Úgy lehet meg sem érem. Na megérte és sír minden nap hogy ennyiből nem lehet kijönni. Igen, tudom sok olyan is van aki végig dolgozta az életét ki dolgozta a belét és annak is ennyi. De valljuk be Azok vannak kevesebben.
emerencia
"A kétmillió magyar öregségi nyugdíjas kicsivel több mint felének azonban 50–100 ezer forint közti összegből kell kijönnie." Az Orbán rezsim ezerrel azon dolgozik, hogy még ezt a kevéske pénzt is elértéktelenítse, pl. a 0,9%-os emeléssel jövőre. A gyalázatosan alacsony keresetű/nyugdíjú gyermekeikre hárítva az idősek eltartását. Amelyik nyugdíjasnak pedig nincs felnőtt gyermeke vagy nem tud az idős szülein segíteni, az úgy járt akkor is, ha tisztességesen fizette több évtizeden át az adókat és nyugdíjakat.
emerencia
@qxy: Én is ismertem ilyeneket anno is, most is. A vége rendszerint az lett, hogy abbahagyta mert a folyamatos kialvatlanság aláásta az egészségét. Manapság is divat az ilyesmi. Hozzám is jöttek már néhányan, hogy nem tudnám-e őket behozni a céghez egy valami lenézett, un. könnyű fizikai munkára, hogy be legyenek jelentve. Amikor elmesélem, hogy a kívülről lóbecolósnak látszó munkakörben valójában milyen követelményeknek kell megfelelni ezért a kis pénzért, a józanabbja meggondolja magát, a butábbja pedig kipróbálja és előbb utóbb elhúz innen mert rájön, hogyha a szabad napokon nem tudja regenerálni magát valahogy, képtelen lesz kibírni a következő 10-12 órás műszakot. Nem lehet a végtelenségig kizsigerelni a szervezetet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.