Mentős megkéselése miatt emelt vádat egy 16 éves fiú ellen a Fővárosi Főügyészség – közölte a vádhatóság szerdán az MTI-vel.

A vád szerint a fiatal 2015 novemberében egy XXI. kerületi társasházban pszichoaktív anyagtól rosszul lett és összeesett. A ház lakói a segítségére siettek és mentőt hívtak.

A fiút a mentőautóban biztonsági övvel bekötve a beteghordó székbe ültették, útközben azonban tévképzetei támadtak. A mentőápoló próbálta megnyugtatni, ő azonban kicsatolta a biztonsági övét és az iskolatáskájából kést vett elő, mire a mentős szólt a vezetőnek, aki az Üllői úton leállította a járművet.

A mentős felszólította a fiút, hogy adja át a kést, ő azonban hasba szúrta a sértettet. Amikor újból szúrni próbált, a mentőápoló az egyik kezével ráfogott a kés pengéjére, a kollégájával elvette a fiútól a kést, majd a vezető fogta le a fiút.

A mentőápoló a szúrás következtében életveszélyes állapotba került, csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg az életét.

A Fővárosi Főügyészség közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat és végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt álló vádlottal szemben.

A vádbeli cselekményért a törvény szerint fiatalkorúval szemben akár 15 év szabadságvesztés is kiszabható.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Lassan a mentősök mellé is biztonság őr kell.
vadnarancs
@magyarbakancs: Nagy önuralomról tett tanúbizonyságot, szerintem sokan visszaszúrtak volna, nem is egyszer!
archive
Mindenhol ezt olvasom, hallom (és ettől mindig kiakadok) akár..
ne akár, hanem ténylegesen 15 év.. és akkor még elég szerényen megúszta!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.