Összesen 110 millió forint kártérítést fizetett ki közel 12 ezer utasának a MÁV tavaly – írja a Kisalföld.

Elsősorban a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon közlekedő szerelvények késése okozott komoly gondot 2015-ben. Az idei évben gyakorlatilag eltűntek a migránsok a nemzetközi szerelvényekről. Ennek megfelelően a rendőrségi intézkedések alig akadályozták a vonatok közlekedését.

2016 első félévében, országosan 2 273 455 forint belföldi és 3 219 454 forint nemzetközi átalány-kártérítést fizettek ki – összesen közel 5,5 millió forintot vagyis bőven kevesebbet, mint tavaly.

De késés esetén az utas mikor számíthat kártérítésre? A fő szabály úgy szól, hogy a helyjeggyel, pótjeggyel, valamint pót-és helyjeggyel igénybe vehető vonatok esetében 30 perc késéstől térít vissza pénzt a pontatlanságért a MÁV. A menetjegy árának 25 százalékára 30 és 119 perc közötti, 50 százalékára pedig 120 perces vagy azt meghaladó késés esetén tarthat igényt az utas.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Vajon mennyi karteritest fognak kapni az eltevedt InterCity utasai?
Clavigo
A MÁV-vezérnek 5 millára emelték a fizuját,,plusz havi prémiumok,,stb..Tehát gond egy szál se...Az adófizetők meg majd összedobják a kártéritést, ,,,a sz@rrá fejlesztett MÁV.ZRT.-nek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.