Megtagadta az Európai Unióból kilépésről szóló országos népszavazási kezdeményezés aláírásgyűjtő ívének hitelesítését szerdai ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

A népszavazási kezdeményezést az Összefogás Párt elnökeként Szepessy Zsolt nyújtotta be, a kérdés úgy szólt: "Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarország kilépjen az Európai Unióból?"

Az NVB egyhangú döntéssel határozott a hitelesítés megtagadásáról.

Patyi András, a testület elnöke jelezte: a kérdés a csatlakozási szerződésre vonatkozik, amely nemzetközi szerződés, és arról – az alaptörvény rendelkezése értelmében – nem lehet népszavazást tartani. Emellett az alaptörvény több helyen rendelkezik az ország EU-s tagságáról, ezért a kérdés burkolt alkotmánymódosításra is irányul, amelyről szintén nem lehet népszavazást tartani.

Az NVB határozata ellen 15 napon belül jogorvoslattal lehet élni a Kúriánál

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
@Központi Bizottság:
Bölcs hozzászólás, tartalmas, lényegre törő.
És három hónap múlva csendesen éhen hal az ország. Okos ötlet, jó tipp!
Neked kívánom azt a vas és érc országot!
Csak a többinek, velem az élen jobb lenne kimaradni belőle...
Gondolom nem vagyok egyedül azzal, hogy jobban szeretnék a hanyatló, csőd szélén lévő Európa szerencsétlen polgára lenni, mint zsinóros mentében, faekével szántani a bús magyar ugart, keserédes irredenta nótákat dalolgatva...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
babp1982
@Központi Bizottság:" A jelenlegi miniszterelnök korábbi bizalmi embere azt is elárulta, hogyan gondolkodik most Orbán Viktor a médiáról. – Klasszikus szocialista médiavilágot akar: kizárólag kormánypárti vagy abszolút semleges sajtót, ahol nincs kritika, és amit kizárólag ,, ehhez mit szólsz nyalonckám?

Egyébként veletek nyilinyalikkal csak így lehet társalogni III/III hármaskám! Na és mit hazudtam okádásilag picinyem? Ja a másik ,mit keresel itt,miért nem a fajtársaidnál baszod a rezet III/III -as nagyapó?
Központi Bizottság
@babp1982: Igazad lehet. Már megfordult a fejemben, hogy itt hagyom az állatkertet és emberek közé megyek, de szóltak, hogy egy gondozó nem bírja!
Tekla
@Perwool: Kedves az aggódásod . De mi akkor is megéltünk ,amikor az uni-jó nem ide hordta a veszélyes szemetét ,meg az ételnek nem nevezhető izét.
Különben éltünk a támogatásuk nélkül ,mint most. A kórházainkban ételt kaptak a betegek. Lásd Mosdós , pont attól gyógyultak az asztmások, hogy bió ételt termeltetett a kórház saját földön , saját dolgozókkal, olcsóbban mint most a szemetet. Igaz meg ették velük, a termelt görbe uborkát is. A támogatásokat nem vitte el a tanulmány meg a szakvélemények díja. Volt munka , a fizetésből minőségibb életet lehetett élni és nem volt ekkora a korrupció. A magyar élelmiszert pedig mindenhol meg vették, a konzerv ipar keletre dolgozott, rengeteg munka erőt felvéve. A nyugat meg mint mindig, ki és fel használ bennünket. Undorító, hogy ugyan azért a munkáért , egyharmad bért fizet . Menjenek a fenébe. Én akkor is nemmel szavaztam , amikor még nem tudtam, hogy két tyúknak nagyobb helyet kell biztosítani az unióban, mint ahol egy ember is elférne és lenne otthona ! A kutya lánc hossza meg a csilli -vili bankok , ezért kelletek ?
babp1982
@Központi Bizottság: Ugye ezt vehetem ígéretnek,hogy elhúzol a3:14-ba.

Egyébként olvashatnál Magyar Nemzetet nézhetnél Hír Tv-t ha az igazságra kíváncsi lennél,vagy már ezek is mocskos komenyista liberálbolsik lettek? Az a baj veled buta III/III-as ,hogy szereted a szar szagot és nem tudsz a friss levegőn meg lenni:-))
Központi Bizottság
@babp1982: Ezek azok a médiumok, amelyek a miniszter úr volt barátjának és kegyvesztettjének kezében vannak, tehát hiteltelenek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.