A kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos szerint 4-5 milliárd forint forgalmat jelentene egy Budapest-Bécs kerékpárútvonal.

Révész Máriusz az M1 aktuális csatornán szerda esti műsorában azt mondta, a közeljövőben a Budapest-Balaton és a Rajka-Budapest útvonalon várható nagy forgalom, ezért ezek fejlesztésére van szükség. Ugyanakkor nagyobb beruházásokra készülnek Dunakeszi térségében,Tokaj környékén, továbbá Debrecen és Nagyvárad között.

A kormánybiztos elmondása szerint ha meg tudnák építeni a Bécs és Budapesti közötti szakaszt, nagyjából 200 ezer kerékpárosra lehetne számítani egy év alatt, ők a statisztikák szerint 4-5 milliárd forint forgalmat jelentenének.

Révész Máriusz kiemelte a kerékpáros szervezetekkel való egyeztetés fontosságát is, mert – mint fogalmazott – olyan utakat kell építeni, amelyeket használni is fognak, ebben a szervezetek jó partnerek tudnak lenni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tódor
Hehhheehehe Ha ezt a "cikket" elolvassa a bringás, egymás után legalább ötször lesz spontán magönlése.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
volvós
@Tódor: már új nick alatt röfög...
levarosbukta
Lehet hogy hülye vagyok, de ezt az évi 4-5 mrd forgalmat nem értem! Bringaút díjat szednének vagy mit? Miből lenne bevétel? Abból hogy pár hülye ide kerekezik Bécsből és fogyaszt? Abból kötve hiszem hogy ennyi bejönne!
Kovács Gizella
Szóval csak támogatni tudom, de csak úgy, hogy induljon valahonnan a XII. kerületből...
de építsék meg egészen GRAZIG !!
Tódor
Egyébiránt a révészmari nekem azért szimpatikus, mert mindig ez jut eszembe róla:

www.youtube.com/watch?v=wvSCWxf0KkU

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.