A lakosság 64 százaléka szerint nyugdíjas korában is dolgozni kényszerül majd, mindössze három százalékuk véli úgy, hogy biztosan meg fog tudni élni nyugdíjából – derült ki az OTP öngondoskodási index eredményeiből.

Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott tájékoztatás idézi Nagy Csabát, az OTP Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatóját, aki elmondta: ez azt eredményezheti, hogy a ma ismert békés nyugdíjas évek eltűnnek, és az emberek jelentős részének kell majd élete utolsó időszakát is munkával töltenie. Felhívta a figyelmet arra, hogy ha egy ma 35 éves fiatal nyugdíjas koráig havi 5 ezer forintot félretesz, akkor a mai átlagnyugdíj 25 százalékával növelheti időskori bevételeit.

Ertl András, a GfK Hungária ügyfélkapcsolati menedzsere ismertette: tízből mindössze négy 15 és 69 év közötti magyarnak van akármilyen megtakarítása. A harmincas éveikben járó megtakarítóknak mindössze 38 százaléka gondol a nyugdíjas korra, tehát minden ötödik-hatodik ember a korcsoportból. A nyugdíjhoz közeledő ötvenes korosztályon már jobban látszik az igyekezet, majdnem minden negyedik áldoz a gondtalan időskori évek érdekében – mondta.

Kiemelte, hogy érdemes időben megtenni az első lépést, hiszen 5 százalékos hozam mellett egy befektetés 10 év alatt 1,6-szorosára hízik, 30 év alatt viszont 4,3-szorosára.

A tájékoztatás szerint az OTP Nyugdíjpénztárhoz 2016-ban 7000 új tag csatlakozott, ami 17 százalékos emelkedés a tavalyi év hasonló időszakához képest. Ugyanebben az időszakban az egy főre eső vagyon 3,3 százalékkal, 890 000 forintról 920 000 forintra emelkedett, a pénztár által kezelt vagyon összege pedig idén júniusban átlépte a 200 milliárd forintot – írták.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
Én nem vagyok ilyen optimista, arra sem számítok, hogy megérem a nyugdíjas kort. :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mamo
@Veleda: mire gondol nėmetorszägban mi van
mamo
Nėmetorszägban SE lesz nyugdij, rengeteg nyugdijas nem tudja fizetni a villanyt , üveget gyüjtenek hogy legyen ennivalojuk. Hogy valki ITT 20 EV mulva nyugdijat Kap nem hiszi senki. Ezenkivül KB 70 szäzalėka a nyugdijasnak dolgoznia Kell.
Jozefina
Németországban még működik a szociális háló!!! És jelenleg annak bővítéséről folynak a tárgyalások!!! Aki munkanélküli az kapja a munkanélküli (nem kevés) segélyt!! Aki nyugdíjas és esetleg nem tud belőle megélni, annak kiegészítik a nyugdíját!!! Lakbértámogatás, megélhetési támogatás... Aki kukázik és koldul, annak 90-%-a Hegyeshalomtól keletre származik!!!
human
@Bringás: Ezzel szemben a valóság az, hogy a nyugdíjasokat visszahívják dolgozni, mert a fiatalok külföldre mennek. De volt nemrég példa rá, hogy Mexikóból is jönnek munkások, de Ukrajnából több száz kilométerről már évek óta járnak.
Munka mellett ma már valóban nem jár nyugdíj, KIVÉVE a parlamenti képviselőket.
A KDNP-s Harrach Péter mit is mondott erről?
"Most ez van, ránk nem vonatkozik a törvény. Nem tudok olyan képviselőről, aki lemondott volna a nyugdíjáról"
Tehát hoztak egy törvényt, mert helyesnek tartják, de annyira nem, hogy magukra is érvényesnek tekintsék.
De te tapsikolj csak nekik tovább:
media.giphy.com/media/hDwYu8UEcUone/giphy.gif
Veleda
@mamo: 18.41 nem gondolok, TUDOM! a német nyugdíjasok közel sincsenek olyan elhasznált egészségi állapotban, mint mi magyarok. Állandó rendszeres orvosi ellátásban részesülnek, az ő TB-jük mindent fizet, még a taxi költséget is, amikor indokolt kezelésre megy valaki. Meg tudják fizetni azt a sok magyar asszonyt, akik német nyugdíjasokat ápolnak odakint.
A mi városunkból (csak) több százan ingáznak 3 heti váltásban dédiszitter alkalmazásban. És nem feketén, a Müncheni központ kiközvetítése által. Ebből élnek azok a magyar ny. nők akiknek 60-70 ezer a nyugdíjuk.
mamo
AZ hogy kiegėszitik igaz. Egy szemėlyre 340 Euro havonta. Ha valaki ismeri az ärakat akkor tudja hogy ez nem sok. Villany egyedül KB 80 Euro. AZ egeszsėgügy is Volt mär jobb. Es azėrt dolgoznak magyar hölgyek mert nėmet munkaeröt nem tudnak fizetni. Ezen kivül mär adot is Kell fizetni nyugdij utän. Es a tamogatäst akkor kapjäk csak ha felmondanak ėletbiztositäst STB.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.