Pár hónappal ezelőtt beszámoltam arról, hogy Simicskó István honvédelmi miniszter újragondolta az eredeti, 2000-ben már bemutatott Nemzetőrség koncepcióját. A jelenleg megismerhető információk szerint most egy ideológia-mentes, a honvéd vezérkar irányítása alatt működő, egy hónapos és önkéntes felkészítésről lenne szó. A részletek kidolgozását miniszteri biztosként Kun Szabó István szolgálaton kívüli vezérőrnagy végezte, aki azonban most új feladatott kapott, amelynek nyomán újjáéledhet a MHSZ.

(Forrás: gyomberbela.blog.hu, jogalappal által)

Itthon - 2020. February 22., 21:45
Szabó Tünde: a magyar sport fénykorát éli
Itthon - 2020. February 22., 16:19
Új magyar köztársaságot alapítana az MSZP
Itthon - 2020. February 22., 21:17
Megroggyantotta a világgazdaságot a koronavírus

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
A Munkásőrség után már várható volt
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@krumpli: De csíptem amikor a Dagály u. mentem vizsgáztatni akkor az MHSZ-től Rajgazzal jött értem.
Mobil123
@krumpli: Én a lövészetet imádtam :-) (na de a mai gyerekeket elnézvén el tudod képzelni őket egy ilyen napon?? :-D :-D )
36
A Honvédelem.hu-n megjelentek az alakulatoknál idén-azt hiszem elsőként-megrendezett honvédelmi táborokról szóló videók. De, jó látni a gyerekeinket. Én büszke vagyok rájuk.
Csak hát, elhangzott az is: "Kár hogy csak egy hétig tartott"
Jövőre már modul rendszerű, sokoldalú táborokat szerveznek.
Nil
@36: Bocsi nem tetszik hogy a gyerekeket az ölésre képezik ki. A gondolkodás nélküli parancsteljesítésre. Egy fogékony korban- amikor példaképeket keresnek - hát ne a katonák között találják meg! Ne az ölés legyen a jövőjük!
36
@Nil: Amíg ember lesz a földön, katona is lesz. Volt is, mindíg. Igaz az, hogy az erős és korszerű haderő, előbbre pozícionálja az adott országot. Példa, Lengyelország. Ma, ők közép hatalom-ként vannak számon tartva Európában. Nem adták fel a haderő fejlesztést. Sőt. Hadiiparuk van.(Nálunk azt is sikerült elkótyavetyélni).
Egyébként, a BREXIT-el, úgy tűnik, egy erős katonai erő kiesik a védelmi rendszerből. Így Magyarországnak is fel kell kötni a gatyát.
Nil
@36: Nekem az MHSZ a honvédelmi napot jelenti, amikor lőni kellett - aztán mehettünk haza
A fegyvereket nem szeretem. Főleg ember ember elleni használatra. Kezdetben ne is erre lett kitalálva
@36: (ma 13:11)Ennek nem kell feltétlenül így lennie- van másik út, másik lehetőség. Persze ehhez embernek kell lenni - nem aranyborjú imádó hatalommániás robotnak - vagy az ő rabszolgájuknak

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok