Az egyik szülő táncoslányokkal lepte meg a Vasas Fáy utcai tornacsarnokának öltözőjében egy kézilabdatorna győztes diákjait  – írja a 444.hu. A 13-14 éves gyerekek lenyalogathatták a táncosnők testére fújt tejszínhabot.

A Vasas Fáy utcai csarnokában rendezték meg a fiataloknak kiírt országos kézilabdatorna döntőjét, még 2013 áprilisában. Az utolsó meccs után két csapatot lepett meg az egyik szülő a táncoslányokkal az öltözőben. A győztes veszprémi Éles József Kézilabda Iskoláét és a velük együtt ünneplő, bronzot nyerő református általános iskoláét – olvasható a 444.hu-n.

A lap szerint az alsóörsi Endrődi Sándor Református Általános Iskola és Kézilabda Utánpótlásközpont diákjai is érintettek a botrányban. A reformátusok vették át annak idején a kis létszámú alsóörsi iskolát, ahol fiatal kéziseket is oktattak, akkor még az MKB Veszprém KC keltetőjeként.

A kamaszodó kézis fiúk és a református lelki élet összehangolása nem ment zökkenőmentesen. Miközben a reformátusok voltak az utánpótlásközpont fenntartói, a diákok és a tanárok nem jártak istentiszteletre.

A táncoláslányok budapesti öltözős show-ja volt az a pont, amikor a helyi református lelkész, Rásky Miklós, akihez az intézmény felügyelete is tartozott, megelégelte az erkölcsök lazulását, és a rendőrséghez fordult kiskorúak veszélyeztetése miatt.

A 444.hu nemrég értesült az ügyben indított nyomozás eredményéről.

Ebben állapították meg, hogy a két táncoslány valóban levetkőzött a 13-14 éves fiúk előtt, aztán tejszínhabot fújtak magukra, amit a fiatal kézisek lenyalogathattak. Ezt rendőrségi bikkfanyelven így fogalmazták meg:

„A rendelkezésre álló adatok alapján a táncoslányok az öltözőben valóban levetkőztek, és lehetőséget biztosítottak a tejszínhab testükről történő elfogyasztására”.

Meztelen táncosnők melléről nyalták a tejszínhabot a 14 éves református diákok

„A kihallgatott tanúk elmondásai alapján az egész rendezvény jó hangulatban telt, a fiatal fiúk számára élvezhető volt, az bennük lelki törést nem okozott” – állapították meg.

„A táncoslányokat az öltözőbe nem az edző szervezte, illetve arról nem volt tudomása, hogy milyen táncról van szó, a táncos mulatságot a szó nyelvtani jelentésében értelmezte, a rendezvényen nem volt jelen” – fogalmaztak azzal kapcsolatban, hogy a rendőrség szerint az edző nem hibázott.

Ugyancsak megállapították, hogy

"a táncos mulatság célja a fiúk szórakoztatása, és nem az erkölcsi zülöttség elérése volt. Jelen esetben bár a táncoslányok műsora társadalmilag ugyan aggályos, a műsort megtekintő fiatalokban inkább élményt, mintsem érzelmi törést okozott”.

Az intézményfenntartó lelkész feljelentését végül elutasították. A szülők csak utólag értesültek a történtekről, de ők nem fordultak a rendőrséghez.

A 444.hu úgy tudja: az öltöző tejszínhabpartinak annyi következménye lett, hogy az ügyben a rendőrséghez forduló, az intézmény fenntartó lelkész Rásky Miklóst lemondatták a lelkészi posztról pár hónappal később. Ő nem kívánt nyilatkozni.

A lap megkereste az utódját, Császár Attilát, aki közölte, hogy 2015.január 1-től tölti be a Veszprémi Református Egyházmegye esperesi tisztét, így az azt megelőző időszakról állítása szerint nem tud mit mondani. Közölte azt is: „az Egyházmegye Elnöksége soha nem tartozott beszámolási kötelezettséggel semelyik hírportál vagy újság felé”.

Az egyház kommunikációs szolgálata sem válaszolt a lap kérdéseire.

107 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Csak nem a körösztyényszájú kádéempések szervezték a murit? Balog pléhbános is ott nyalakodott?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
Felöltözött táncoslányokat mégse nyalhatnak!!!Hogy nézne az ki???
KisGenyo2
Még mindig jobb, mintha ministráns fiúknak kellett volna az ő gyíkjukról lenyalogatni a habot... ;-)
szép új világ
@namihami: Fene egye meg, nekünk annak idején annyi jutott az úttörő olimpia után, hogy vihettük egy kört a csapatzászlót és elénekelhettük, hogy "Mint a mókus fenn a fán..."
Pedig tizenévesen - abban az időben - egy ilyen nyalakodásért még egy pár hittan órát is bevállaltam volna cserébe...
namihami
@szép új világ: Azt végképp nem értem, hogy miért baj, hogy a mellükről nyaltak. Mégis, honnan kellett volna? Most képzeld, ha pl. szőr megy a szájukba vagy (ne adj isten), de szegény gyereknek szőrvágásos lenne a nyelve. Akkor hogyan tudna hittanórán felelni a tiszibácsi kérdéseire? Vágott nyelvel nem megy ám a Hiszekegy vagy az Üdvözlégy Mária. És az egyházi oktatás, márcsak az emelt állami támogatása okán is, de nagyobb tudást vár el a diákjaitól.
wagabund
2013-as eset...azóta mindegyik fiú tudja mit is kell nyalni, még hab sem kell...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.