Az egyik szülő táncoslányokkal lepte meg a Vasas Fáy utcai tornacsarnokának öltözőjében egy kézilabdatorna győztes diákjait  – írja a 444.hu. A 13-14 éves gyerekek lenyalogathatták a táncosnők testére fújt tejszínhabot.

A Vasas Fáy utcai csarnokában rendezték meg a fiataloknak kiírt országos kézilabdatorna döntőjét, még 2013 áprilisában. Az utolsó meccs után két csapatot lepett meg az egyik szülő a táncoslányokkal az öltözőben. A győztes veszprémi Éles József Kézilabda Iskoláét és a velük együtt ünneplő, bronzot nyerő református általános iskoláét – olvasható a 444.hu-n.

A lap szerint az alsóörsi Endrődi Sándor Református Általános Iskola és Kézilabda Utánpótlásközpont diákjai is érintettek a botrányban. A reformátusok vették át annak idején a kis létszámú alsóörsi iskolát, ahol fiatal kéziseket is oktattak, akkor még az MKB Veszprém KC keltetőjeként.

A kamaszodó kézis fiúk és a református lelki élet összehangolása nem ment zökkenőmentesen. Miközben a reformátusok voltak az utánpótlásközpont fenntartói, a diákok és a tanárok nem jártak istentiszteletre.

A táncoláslányok budapesti öltözős show-ja volt az a pont, amikor a helyi református lelkész, Rásky Miklós, akihez az intézmény felügyelete is tartozott, megelégelte az erkölcsök lazulását, és a rendőrséghez fordult kiskorúak veszélyeztetése miatt.

A 444.hu nemrég értesült az ügyben indított nyomozás eredményéről.

Ebben állapították meg, hogy a két táncoslány valóban levetkőzött a 13-14 éves fiúk előtt, aztán tejszínhabot fújtak magukra, amit a fiatal kézisek lenyalogathattak. Ezt rendőrségi bikkfanyelven így fogalmazták meg:

„A rendelkezésre álló adatok alapján a táncoslányok az öltözőben valóban levetkőztek, és lehetőséget biztosítottak a tejszínhab testükről történő elfogyasztására”.

Meztelen táncosnők melléről nyalták a tejszínhabot a 14 éves református diákok

„A kihallgatott tanúk elmondásai alapján az egész rendezvény jó hangulatban telt, a fiatal fiúk számára élvezhető volt, az bennük lelki törést nem okozott” – állapították meg.

„A táncoslányokat az öltözőbe nem az edző szervezte, illetve arról nem volt tudomása, hogy milyen táncról van szó, a táncos mulatságot a szó nyelvtani jelentésében értelmezte, a rendezvényen nem volt jelen” – fogalmaztak azzal kapcsolatban, hogy a rendőrség szerint az edző nem hibázott.

Ugyancsak megállapították, hogy

"a táncos mulatság célja a fiúk szórakoztatása, és nem az erkölcsi zülöttség elérése volt. Jelen esetben bár a táncoslányok műsora társadalmilag ugyan aggályos, a műsort megtekintő fiatalokban inkább élményt, mintsem érzelmi törést okozott”.

Az intézményfenntartó lelkész feljelentését végül elutasították. A szülők csak utólag értesültek a történtekről, de ők nem fordultak a rendőrséghez.

A 444.hu úgy tudja: az öltöző tejszínhabpartinak annyi következménye lett, hogy az ügyben a rendőrséghez forduló, az intézmény fenntartó lelkész Rásky Miklóst lemondatták a lelkészi posztról pár hónappal később. Ő nem kívánt nyilatkozni.

A lap megkereste az utódját, Császár Attilát, aki közölte, hogy 2015.január 1-től tölti be a Veszprémi Református Egyházmegye esperesi tisztét, így az azt megelőző időszakról állítása szerint nem tud mit mondani. Közölte azt is: „az Egyházmegye Elnöksége soha nem tartozott beszámolási kötelezettséggel semelyik hírportál vagy újság felé”.

Az egyház kommunikációs szolgálata sem válaszolt a lap kérdéseire.

107 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Csak nem a körösztyényszájú kádéempések szervezték a murit? Balog pléhbános is ott nyalakodott?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Csak nem a körösztyényszájú kádéempések szervezték a murit? Balog pléhbános is ott nyalakodott?
papa.49
@simmering73: ,,Vén kecske is megnyalja a sót,, vagy a hazugovics seggét))))))))))))))))))
vonotok
@simmering73: Nem, nem Balogh úr nyelve már foglalt volt. Máshol használta, de nagyon.
DR Eric CARTMEN
Harrach pajtás, vagy semijenzsolt mit mondott erről ???
vonotok
Most mért irigyled. Emlékez csak vissza kamaszkorodra, milyen jó lett volna egy ilyen buli??
papa.49
@Kovács Gizella: Na azért azt ne hidd, hogy mi kimaradtunk bármi jóból, lehet hogy nem volt ilyen ,,szervezetten,, de megtörténtek ilyesmi dolgok akkor is...
Kovács Gizella
@papa.49: Na már vártam, hogy dicsekedj :DDDDDDD
Egészségede váljon :DDDDD
papa.49
@Kovács Gizella: Arra vált, de ma már csak szép emlékeket idéz...
Kovács Gizella
@papa.49: Ma már csak emlék... dúdolgasd :DDDD
perfekt
Így elrontani a fiatalságot--nem annyira megvetendő.16 évesen gondolom ,túl vannak már az első áldozáson.Baloghról: " a vén kecske is megnyalja a sót"! Nosztalgia egy tanárnőért :)
papa.49
@Kovács Gizella: Szoktam csak nem ezt hanem pl. egy,egy jó Beatles, vagy Rolling számot, esetleg egy korai Illést, amik akkortájt voltak a ,,menők,,...
dr. prédikátor
Na most mit irigykedtek??? A fijjug nyaltak egy kis habos puncit!!! Na és???
Kovács Gizella
@dr. prédikátor: Ki kell javítsalak... ciciket ! :DDDDDD
Perwool
@papa.49: Fiatal korban az élvezet hiánya jelent fájdalmat ...idős korban a fájdalom hiánya jelent élvezetet! -:))))
Perwool
@Kovács Gizella: @dr. prédikátor: tovább lát mint gondolnád!-:)))) Elválaszthatatlanok!-:))))
papa.49
@Perwool: Honnan jutnak neked ilyenek az eszedbe, itt ülök a klavi előtt és emelgetem a karom a fejem fölé mert piszkosul fáj a vállam , és a karom, mert pár napja meghúzódott, na nem a tejszínhab nyalogatása közben...
De tök igazad van...
dr. prédikátor
@Kovács Gizella: Először,és utána egy kicsivel lejjebb!!!
nevemnick
@Kovács Gizella: 13:55 onnan jó esetben csak fél méter, rosszabb esetben 20 centi.

:D :D
Perwool
@dr. prédikátor: Ilyen volt mert akkor összességében minden egy helyen volt-:))))
kepkezelo.com/images/cgkvw5i2t6q2by46t9ob.jpg
Perwool
@papa.49: A nagy testvér mindent lát! -:))))
szmeagol
@papa.49: ... csak tejszínhab nem volt!
Mi anno "natur" csináltuk! :-)
szmeagol
@Perwool: Ez olyan szép, Drága, h ezt ezentúl én mondtam! :-)
human
És csak ez verte ki a biztosítékot a református egyháznál. Akkor még mik történhettek amik nem verték ki?
Mangu
@human: Nem értem az acsarkodókat. Nincs TV-jük, nem olvasnak "újságokat"? Nem láttak még reklámokat? Tudják mi az az internet és mi minden található? Ma minden a nemiség kihangsúlyozásáról szól, celeb "ribi" mintaképek állítása az ifjuság elé és mindez állami kulturpolitika szinten. Mit tehet itt bármely egyház? Mit tehet itt bárki, a csámcsogáson kivül?
wagabund
ez csak motiváció a nyugodtabb mindennapok érdekében...elegendő az egyik cicire gondolni, és már lehet is köptetni az óriáskígyót...
legalább nyugodtak a kamaszok...ha református, ha nem..a fiatal migráncsok is ezt teszik, pedig ők nem is nyalnak..
oncogito
@Horizont: - @Horizont: - csakhogy itt 13-14 éves gyerekről van szó. Akik szülői, sőt iskolai, egyházi támogatással tanulják, hogy mire is valók a nők.
Vajon hány szexuális erőszakolót nevel mostanság az élet...?
Hát ne háborogjunk, ha természetessé válik, hanem röhögjünk rajta egy jót!
Peller Anikó
Csak egy kérdés merül fel: kötelező volt a kislányokkal foglalkozni vagy csak választható volt a program.

Nem gondolnám onkognyitó, hogy egy ilyen esemény erőszakosságra nevel. Az erőszak például az lenne ha a lányokat összefogdossák mondjuk az utcán, levetkőztetik, akaratuk ellenére néhányan lefogják, majd nem egészen tejszínes habbal beöntik. Mindezt a kislányok akarata ellenére. Esetleg a kisfiúk akarata ellenére.

Az viszont való igaz, kicsit fiatalkák még a legények efféle jutalmazáshoz, ilyen messziről, látatlanból megítélve.
oncogito
@Horizont: - a gyerekek különbözők és különböző dolgokat csinálnak egymás közt. Amit ki lehet nőni és lehet más társaságot választani.
De egy kosárlabda csapat, egy iskola diákjai nyilvánosan és engedéllyel...
Te tényleg mit szólnál, ha az unokád tenné?
Vagy 13-14 éves kislányok nyalogatnák a tejszinhabos hivatásos fiúkat?
Egy 13 éves fiú szerinted mire becsüli eztán a nőket?
Egy hasonló korú kislány nem fogja megtenni ugyanezt, mert miért ne, hiszen nem kevesebb, mint egy fiú?
Nem a vallás és nem a fegyelem, hanem a morál totál hiánya az iskolában is és a kommentelők között is, akik ezen jót röhögnek, vagy helyeslik.
Esetleg csatlakozzanak hasonló bulira. Nagyi és unoka jól elszórakoznak, hiszen ez jó buli, nem?
RonaGyuri
ha a képen látható matróna volt habhordozó tényleg árthatott a lelküknek! =))
oncogito
@Peller Anikó: - más egy bulin és megint más iskolában, abszolút engedélyével szülőnek, iskolának. Ezt még egyetemen sem lenne szabad az egyetemi rendezvényen!
De hát tényleg, vajon miért is háborgok? Miért is van ettől hányingerem?
A nő nem más, mint hús, a szex nem más, mint elütni való idő.
oncogito
@Horizont: - elhiszem, hogy sértő, de a véleményed is az, hogy röhögsz egy ilyen felháborító eseten. Lehet, hogy én hülye vagyok, de te meg egyenesen káros!
oncogito
@36: - szerinted ebben a gyerekeknek kell dönteni? Csoportos szexben is jól érzik magukat. Gondolom, már nem kell sok és az iskolai szünetben is megejthetik. Főleg, ha egyházi iskola.
papa.49
@Perwool: Nagyon nem tud izgatni a dolog, volt már hogy sziper,szuper kamráiknak bemutattam, nekem már nincs mitől tartanom, akár be is csókolhatna a ,,nagy testvér,, HA HAGYNÁM)))))))))))
oncogito
@Horizont: - egyébként meg te nagyon megváltoztál. Sosem hittem volna rólad (bár sok dologban igen nagyon más véleményen vagyunk) hogy helyesled, hogy 13 éves gyereknek az anyja ilyen nyilvános bulit rendez. Talán ő is ott volt? Ha az iskola és az egyház ezt jóvá hagyja, akkor biztos nem először rendeznek ilyent.
Ha ezt helyesled, akkor azt sem veted meg, hogy szülő, akár nagyi együtt nyalakodnak a gyerekkel, unokával.
Hányinger vagy!
oncogito
@Horizont: - ciki, hogy lelepleződsz, nem? Ha nem tetszik amit írok, ne olvasd.
oncogito
Hogy ocsmány, nőket semmibe vevő férfi kommentelőknek tetszik, azon már nem is csodálkozom.
De hogy nő, anyák, nagymamák is röhögnek rajta, -- hányinger.
oncogito
@Horizont: - akkor írok amikor akarok és annak, akinek akarok. Neked csak annyi lehetőséged van, hogy ne olvasd.
És öntsd csak ki még jobban a sok mocskot, ami benned van - talán tisztulsz.
Vagy még jobban elmerülsz benne...
oncogito
Minden, akinek a gyerekek tisztességét kellene tanítani, azt, hogy mi való, mi illik és mi nem -- minden fórum csak ront. Az anyaság megcsúfolása!
Szülő, iskola, egyház -- ha ezt tanulják a gyerekek, mi lesz az ő gyerekeikkel?
36
@oncogito: Nem a gyerekek döntöttek a buli milyensége felől sem.
Kész helyzet elé lettek állítva. Arra akartam rámutatni, hogy nem érezték-e kényszerítőnek a tettet-a gyerekek.
No, csak mert máskor ilyen esetekben, már mindenféle médiához elszaladnak. Pszichologusért, rendőrségért kiáltanak és persze a pedofilia is felmerül ez esetben.
Szerintem, a helyzet az, hogy a szervező szülő, egy kő gazdag, befolyásos valaki lehet, akitől tart a többi szülő.
oncogito
@36: -- éppen ez a bűn! Ők most tanulják, hogy mit és merre. Ha szülő, iskola tálalja, akkor tuti, hogy jó és legális. Tényleg az lenne? Tényleg ez legyen a szórakozása a fiúknak, hogy a nő egy húsdarab? Hiszen mindenki ezt engedi, akikre bízva van az élete!
Ha egy pedofil tesz ilyent a négy fal között, akkor érdekes, hogy ez a gyereknek tetszik, vagy sem?
Hol van a józan ész, hol van az erkölcs, hogy van a szabály?
oncogito
@36: - én azzal kezdeném, hogy ezeket a prostikat börtönbe csuknám pedofília miatt, mert vállalták.
Aztán a szülőt büntetném, iskolát bezáratnám és a gyereket tényleg pszichológushoz küldeném és más környezetbe, ahol nem azt tanítják, hogy ez jó buli nyilvánosan, iskolai és szülői engedéllyel.
oncogito
@Horizont: - ja, de olyan banya maradtam, aki nem nyalakodik sem a fiával, sem az unokájával együtt. És nem is helyesli, ha más teszi.
Egyébként nem szégyellem a banyaságot, sőt, büszke vagyok rá és hálát adok Istennek, hogy megértem az öregkort.
Még akkor is, ha más ezt kigúnyolja, rólam lepereg.
varrólány
Jaj nem könnyű ilyen vita közepébe beírni véleményt!
Az a baj vagyis hát kinek baj kinek nem hogy egyre lejjebb csúszik a határérték, Tehát egy idő után majd minden természetes lesz , és a média is erősen befolyásoló a műsoraikat főleg a testiséggel adják el.
Már most is sok mindenre csak legyintünk, és míg a férfiak "megértőbbek elfogadóbbak ", én már nem annyira .
szmeagol
oncogito
Bocsi, h a csapos közbeszól. de ...
"@Horizont: - ja, de olyan banya maradtam, aki nem nyalakodik sem a fiával, sem az unokájával együtt."...
Én ilyet sehol nem olvastam, h együtt nyalakodnának!
Pontosan kellene fogalmazni, nem nyavalyogni!
JA!
És kézilabdások, nem kosarasok! :-)
oncogito
@szmeagol: - valóban nem lehet olvasni a cikkben, hogy együtt nyalakodnának.
De ha az anya szervezi, engedi a kiskorú gyerekének, az nem ugyanolyan? Az engedélye ott van!
És ez akkor sem kisebbít semmit a helytelenségén, ha kézilabdások. Milyen sportolók, milyen emberek lesznek, ha ilyen környezet bátorítja őket?
Tényleg helyes szerinted, ha tizenhárom éves kölyök aki sporteredményt ér el ilyen jutalmat kapjon? A kivagyiság ilyenkor igencsak fontos, vajon mit fognak tenni, hogy még ezt is túlszárnyalják, mint a macsók?
oncogito
@szmeagol: - még valami. Aki ezt ilyen szinten, ilyen körülmények között zajló bulit helyesel, az olyan, mintha együtt tenné a gyerekekkel, mert a helyeslése ott van a gyerekekkel!
szmeagol
@oncogito: Nna, pontosítás érdekében:
Sehol - az eredeti cikkben sincs "anyáról" szó!
Szülőt említenek, nem szülőanyát!
A másik:
Ha esetleg egy Bentley-t kapott volna valamelyik, akkor is így ki lennél akadva?
Nem gondolod, h maradi vagy és álságos?
oncogito
@szmeagol: - "A szülők csak utólag értesültek a történtekről, de ők nem fordultak a rendőrséghez." - tehát szülőanya is jónak tartotta.
13 éves gyereknek Bentley sem való, de azért én nem említem egy szinten azzal, hogy gyerek legálisan meztelen nőket nyalogasson nyilvánosan, az iskola keretein belül. Hogy azt tanulják, az élsportolónak MINDENT szabad.
Igen, vállalom, hogy ebben a témában maradi vagyok. Mert a szülők, a tanítók és a környezet felelőssége, hogy egy gyerek testi- lelki fejlődése hogy alakul.
oncogito
@szmeagol: - álságos meg az, aki pedofílián felháborodik, ha négy fal között zajlik a gyerek beleegyezésével. Mert ugye, ha a gyereknek is tetszik, akkor jó buli.
Vagy hogy is van ez...?
oncogito
@szmeagol: - semmi kifogásom, ha fiatalok, vagy felnőttek teszik, akár nagyságrendekkel különbeket is. De azért maradjon meg négy fal között és gyerekeknek már ne kelljen.
Mert ugye, ha csapatban vannak, nem akar senki lemaradni...
oncogito
@szmeagol: - az álságossággal kapcsolatban. Ha oly sokan számonkérik a keresztényektől, hogy mindenkit szeressenek, mindenkinek bocsássanak meg, azt miért nem kérik számon, hogy ne paráználkodjanak?
Mert ugye, azt te sem hiszed, hogy egy félmeztelen nő nyalogatása nem gerjeszt szexuális vágyat, még egy kiskamaszban is?
justhpeter
@oncogito: És mit tegyen az, aki a református egyházon háborodik fel ?
oncogito
@justhpeter: - látod, erre már ki sem tértem. Gyalázat a történlemi egyházak ténykedése. Rakva vannak bűnnel, tévtanokkal.
wagabund
@oncogito: úgy átaljában legyen szabad néhány szót szólnom..
-az egyik, hogy szomorú, ha te magadat banyának tartod nyílvánosan..(megteszik ezt a hátad mögött mások)
-a másik..amai fiatalok(akár hat évestől felfelé) már olyanokat látnak, tudnak, ami még neked is új lenne..ugyanis a neten minden megtalálható..menj csak fel a gúglira, és írj be egy szót...mondjuk : nő

aztán ne csodálkozz, ha itt a nyóckerben a kisgyerekek már tudják mit, és hol kell nyalni..természetesen jobb helyeken ez a csúfság elő nem fordulhat...

a világ gyorsvonati sebességgel fejlődik...ha tetszik, ha nem...nekem hat unokám van..)
oncogito
@wagabund: - más mondta rám, hogy banya, én annyit írtam, hogy nem szégyellem.
Igen, tudom, hogy sok mindent csinálnak a fiatalok.
De mégis felháborít, hogy szülői, iskolai támogatással teszik csoportosan.
Igen, világ gyorsvonati sebességgel halad, de rossz felé.
wagabund
@oncogito: én nem akarok többszót erre fordítani, de vágom..
Perwool
@oncogito: Verum! Hahóóó! Ma Magyarországon, a 12 éves lányokat büntetlenül
meglehet dugni. A KDNP csuhásai simán megszavazták a törvényt.
Csak úgy illiberálisan. Amúgy meg ha vissza olvasol a hsz. 99% nem is a cikkről szól. Anekdota!
Szinte semmi köze a h.sz.-nek a cikkhez. Átment beszélgetésbe. Te meg a végén agyvérzést fogsz kapni! Vigyázz, elég szar az egészség ügy állapota!
oncogito
@Perwool: - ha egy ilyen felháborító eseten a kommentelők anekdotáznak, akkor a büntetlenségen nem is lehet csodálkozni.
De ettől még nem helyes az sem, amit az iskola engedett és az sem, hogy 12 éves lányokat meg lehet dugni büntetlenül.
Én nem kapok agyvérzést, de nektek kell tovább élni ilyen világban, nem nekem.
szmeagol
@oncogito: Bocsi, de mióta az agyonkerest(y)én(y)ek vannak hatalomban - KÖZNEVELÉS van!
Addig, míg csak közoktatás volt az állam részéről - csuhások nélkül - addig volt közerkölcs, mert a nevelést a szülők végezték!
Fogd ezt fel egy "lightos" szexuális felvilágosításnak, mivel vadabb dolgokról nem szól a fáma!
Itt (ott) keményebb dolgok nem történtek!
Bocs!
oncogito
@szmeagol: - köznevelésnek lehet tekinteni,amit a mai kereszténydemokrata szélhámosok tesznek, de masszívan szülői beleegyezéssel. Szóval a közerkölcsről a szülők is tehetnek, sőt az itt kommentelők is. Ahogy látom, a zöm egyetért a kereszténydemokrata vezetőkkel ebben a témában.
És engedelmeddel, olyannak fogom ezt fel ezt az egészet, amilyennek az én lelkivilágom engedi.
Perwool
@oncogito: "de nektek kell tovább élni ilyen világban, nem nekem"
Mindenórás vagy? Nagyon beteg vagy? Akkor bocsi! Jobbulást!
szmeagol
@oncogito: Nem, mert a szülők nem tudják, h mi folyik pölö a hittan órán!
Aki + nem hittanra, hanem erkölcstanra jár azt ki tanítja?
Szted?
szmeagol
@oncogito: És akkor még nem is beszéltünk a papi pedofiliáról
Ugye?
oncogito
@szmeagol: - a tananyagot ha nem tudják, az ciki. Hogy egyébként mi folyik az órákon, azt nem tudja a szülő akkor sem, ha nem hittanról van szó.
Adott esetben azonban a szülők belegyeztek a nyalakodásba és utólag sem reklamáltak.
Az egyház sem tiltakozott, tehát a szülők és a kereszténydemokraták egy húron pendülnek ebben a témában. Meg azok is, akik mindezt helyeslik, vagy csak jót szórakoznak/anekdotáznak rajta.
oncogito
@szmeagol: - ezek után miért is kellene beszélni bármilyen pedofíliáról? Ha a szülő maga szervezi a kiskorú gyerekének a nyalakodós bulit?
A református lelkészek különben sem tettek szüzességi fogadalmat.
szmeagol
@oncogito: Megint csak nem!
A tanórákról a szülő(k)nek van tudomásuk, hisz lecke van, osztályzat van!
De hittanon?
Nna, itt a pedofilia!
Akár szellemi, akár testi!
Veleda
Azt elhiszem, hogy a fiúknak nem okozott lelki törést a nyalakodás, a tejszínhab finom édes. De ha normális esze lenne ott valakinek, akkor hozatott volna a fiúknak egy tálca francia krémest.
Egyáltalán minek kell 12-13 éves fiúkhoz táncosnőket vinni??? Valakinek nagyon erkölcstelen a felfogása az egyháziak részéről, tessék mán kirúgni onnan.
Csak hozzáteszem ha ezt egy iskolai pedagógus tette volna, már kirúgták volna.
szmeagol
@oncogito: Nna, ez a kommentárod komplett hülyeség volt, úgyhogy én itt a témát lezártam veled!
oncogito
@Veleda: -sajnos a cikk szerint azt a lelkészt rúgták ki, aki helytelenítette és feljelentést tett.
Bizonyára "valakinek a valakije" volt a szülő, vagy éppen szülői gárda.
Veleda
@oncogito: Igen, elolvastam, jól föl is kaptam rajta a vizet. Hát mit mondjak, példát statuáltak keresztényi módon.
oncogito
@Veleda: - mondjuk úgy inkább, álkeresztény módon. Mint a történelmi egyházak és a kereszténydemokraták. Gátlástalan, jellemtelen, bűnös bagázs.
Mézike
Most egy cseppet elgondolkodtam, a fiam 12 éves, és örülök hogy nem a hittant hanem a honismeretet választottuk kötelezőnek...
perfekt
@Perwool: Szia.Jó -és rímel is mit írtál.Mert van aki halmozza az élvezetet,és van aki élvezi a halmazokat.
oncogito
@Mézike: - de ha sportol valamit, akkor még aggódhtasz... :-(
Yoda69
A vegen meg a tancosnoket ultetik majd le kiskoruak megrontasaert.
nezelodo
Jólvan, megtörtént, mindenki tanult belőle, főleg az elgáncsolt lelkész. Biztos nem ereszkedett térdre imára, ahogy egykor elhangzott a parancs a parlamentben. Ja hogy a táncoslányok tették ugyanezt, hogy fiúk elérjék a nyalnivalót...
De ugye nem húztak kámzsát a fiúk fejére, amikor kimenekítették őket a fertőből, mint a dús hajú erkölcsprédikátor fideszes képviselőnek, amikor kimenekítették a drogos kupiból a zsaruk, szolgálva és védve azt a sportos fazont?
bene
Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves Barátaim,

nem tudom őket ezért kárhoztatni :)
Én is a Fideszre szavaztam pl. 2010-ben, de ettől még valljuk be, hogy a férfiak/fiúk vágynak ilyen dologra és nem csak pl. 30 év felett.
Persze van aki ezt nem vallja be, hanem csak csendben vágyik rá :)
solidedge
Még mindig jobb, mintha papok nyalnák le a ministráns fiúkról.
GeoCravker
O.K. 13-14 évesen jogilag nagyon necces.
Emberileg viszont a prüdériának is van határa :-)
Mézike
@oncogito: rajzol. De a kötelező napi tornaórát azért elviseli...
oncogito
@Mézike: - akkor azért nagy baj nem érheti...
batukán
Na, ezek a kölykök sem fognak cölibátust fogadni de betartani sem...
oncogito
@batukán: - mivelhogy reformátusoknak nem is kell.
Mézike
@oncogito: @batukán: A görög katolikusok előbb megnősülnek, majd pappá avatják őket.
nemkati
Nekem ez a mondat volt érdekes: " Miközben a reformátusok voltak az utánpótlásközpont fenntartói, a diákok és a tanárok nem jártak istentiszteletre."
Vannak térségek, vannak körülmények, ahol a szülő csak egyházi iskolába tudja beíratni a gyereket, mert nincs más. De ez nem azt jelenti, hogy mondjuk papnak akarná taníttatni, vagy egyáltalán, vallásos nevelést akarna a gyereknek. A tanárokat se lehet úgy összeválogatni, hogy kizárólag hívő, templomba járó reformátusok legyenek. Úgyhogy nem értem, miért kéne akár a gyerekeknek, akár a tanároknak templomba járni?

A nyalakodás meg az életre nevelés egyik fajtája, lehet, hogy ez az élmény nem rontott, hanem javított a jellemükön. :) Ki tudja, lehet, hogy egyik-másiknak ez lesz az egyetlen pikáns történet az életében, amit nagypapa korában mesélgethet. :DDD
batukán
@oncogito: @Mézike: Hála az égnek, nem vagyok járatos ezekben a dolgokban...ha csak látok egy papot is, szarrá lesz a napom! A papság 90 százaléka megélhetési pap...az a 10 százalék meg tudós pap és a könyveket bújja...
kopacsijanos
Börtönbe velük !! Ki fizette a nőket meg a nők nem bűnösek?? Minden felnőtt előbb bűnös mint a gyerekek!
kopacsijanos
Legyen már min csámcsogni!! Ne a migránsokon!!
simmering73
Bennem most okozott lelkitörést, hogy én 14 évesen nem részesülhettem ilyen buliba. Helyette minket az igazgató vegzált a hosszú hajunk miatt. Amúgy hova ez a rohanás? Hisz még csak öt éve történt.
Csizmás Kond
@nemkati: ...mindegy, az ilyesmit iskolában nem szabadna megengedni...kívül úgy is mindenki azt csinál amit akar..
Edmond Dantes
Valamikor-a háború előtt- az érettségiző diákok a bankett után egyenesen mentek a kuplerájba.Ezek a srácok még csak 14 évesek voltak,nekik még csak tejszínhab járt.Gondolom,azóta már túl vannak mindenen,isten legnagyobb dicsőségére.
namihami
Na ugye, hogy az egyházi oktatásnak azért vannak pozitív részei is?
Milyen kár, hogy az""én időmben"" még nem járhattam ilyen iskolába. Még ma is hagynám magam visszairatni ebbe a suliba. Ez tényleg az életre tanít. ""Fiam, ha jól nyalsz, akkor kellemes életben lesz részed!""
Tipikus Fidesz/egyházi oktatási reform. És még mindig jobb, mint a pedó vagy kocsiban fuvolázó papok esete.
dr. prédikátor
Felöltözött táncoslányokat mégse nyalhatnak!!!Hogy nézne az ki???
KisGenyo2
Még mindig jobb, mintha ministráns fiúknak kellett volna az ő gyíkjukról lenyalogatni a habot... ;-)
szép új világ
@namihami: Fene egye meg, nekünk annak idején annyi jutott az úttörő olimpia után, hogy vihettük egy kört a csapatzászlót és elénekelhettük, hogy "Mint a mókus fenn a fán..."
Pedig tizenévesen - abban az időben - egy ilyen nyalakodásért még egy pár hittan órát is bevállaltam volna cserébe...
namihami
@szép új világ: Azt végképp nem értem, hogy miért baj, hogy a mellükről nyaltak. Mégis, honnan kellett volna? Most képzeld, ha pl. szőr megy a szájukba vagy (ne adj isten), de szegény gyereknek szőrvágásos lenne a nyelve. Akkor hogyan tudna hittanórán felelni a tiszibácsi kérdéseire? Vágott nyelvel nem megy ám a Hiszekegy vagy az Üdvözlégy Mária. És az egyházi oktatás, márcsak az emelt állami támogatása okán is, de nagyobb tudást vár el a diákjaitól.
wagabund
2013-as eset...azóta mindegyik fiú tudja mit is kell nyalni, még hab sem kell...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.