Demszky Gábor, Budapest korábbi főpolgármestere a Népszabadságban azt taglalja, hogy Orbán Viktor soha nem fogja megbocsátani Budapestnek, hogy 2002-ben a fővárosi választópolgárok miatt veszítette el a hatalmat. Abban az évben 32 budapesti választási körzetből 28-ban az ellenzék győzött, 2006-ban ez megismétlődött.

Demszky azt írja, főpolgármesterként láthatta, milyen fontos volt Orbánnak a Sándor-palota, amely

nyíltan a családja számára készült,

de végül lecsúsztak róla. Ma viszont, ha nem jön semmi váratlan fordulat, a miniszterelnök

leválthatatlan.

Ám 2010 óta O. V. már nem éri be a Sándor-palota helyett a Karmelita-kolostorral.

A haramiaállam az egész Várat magának akarja

- írja Demszky.

Demszky megszólalt: Orbán így bünteti Budapestet a két bukásért

Az egykori főpolgármester szerint ebben a példátlan helyzetben erős üzenete van annak, hogy Budapest önkormányzatának mindehhez egy szava sincs. A főpolgármester nem emelte fel a szavát, a főváros pedig a NER részeként szolgai módon igazodik, végrehajt, tűr és hallgat.

A halaszthatatlan feladatok hátrébb sorolódnak, a BKV-ra nincs pénz, a szerelvények időnként kigyulladnak.

Orbán és a kormány nem veszi komolyan a fővárost. Nem oszt neki lapot, ha nem származik belőle haszna, és nem is tart Budapesttől. A Várba költözve pedig egyenesen a polgári Budapestet gúnyolja

- összegez Demszky.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Szerintem másról van szó. Orbán egy vidéki tahó. Az egyetemi évek alatt sem tudott a főváros kultúrájából, szociológiájából egy cseppet sem magába szippantani, vagyis ugyanaz a bugris maradt, aki vidéken volt. Közben elképzelhetően valamiféle kisebbségi érzés alakult ki benne a városi értelmiséggel szemben, ezért további közeledéstől már idegenkedett. Aztán már így maradt. Itt a mese véget is ér, ostoba bunkó marad élete végéig.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@papa.49: Akkor valójában már neked is mindegy, hogy ki a polgi pesten. :))
simmering73
Haramiaállam. Így! Gengszterisztán. Így is. Több szót kár is fecsérelni erre az elveszett országra.
Jozefina
Demszky főpolgármestersége alatt sokkal többet fejlődött a főváros, mint tarlos diktatúrája alatt. Senki nem állítja, hogy Demszky hibátlan volt, de érdemei sokkal nagyobbak, mint tarlósnak.. Orbán meg valóban bunkó, vidéki suttyó, aki kisebbségben érzi magát és e miatt igázza le a Fővárost ahol csak tudja. Ezért kell összefogni és a vár közelébe se engedni!!! Itt az ideje a valódi árokásásnak. A vár nem az orbán maffiáé!!!
Tódor
@Apatszerek: Az, hogy itt ilyeneket irogathatsz, többek között neki is köszönhető. És még mielőtt írnál valami faszságot, nézz utána ki volt, és mit tett 1990 előtt.
Aki Én
Blogter közösség!

Ennyi butaságot összehordani. Először is nem Demszkyről, hanem orbánról szól a történet.
Minden budapesti fejlesztést az eu fizet és nem orbán.
Soha annyi pénzt nem kaptunk az eutól korábban. Ha minden fillér arra menne amire kapjuk, akkor fejlődnénk igazán. Akkor lehetne a minőségre és a határidőkre is figyelni. Vagy ezeket a híreket nem fogadja be az elmeszesedett agya?
Ha nem lopnák el az eu-s pénzeket, akkor nem lenne minden egyes ,,felújítás" csapni való szemét munka, többszörösen túlárazva. De tényleg tegyük a várbéli herdálást, mondjuk a 3-as metró mellé.
Sosem szerettem Demszkyt, már gyerekkorunkban gúnyoltuk szegény lányát is a Gellért hegyen, de nem kérdés, hogy ki a nagyobb aljadék kettőjük közül, ki lopja meg jobban a várost és az egész országot.
És ha már Horvátország, akkor érdemes lenne jobban odafigyelni kinek mije van ott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.