Lehetünk-e úgy szabadok, hogy közben másokat elnyomnak? „A szabadság ott kezdődik, ahol megszűnik a félelem” – fogalmazott Bibó István. Dr. Köbel Szilvia jogász és dr. Csepregi András evangélikus lelkész a 20. század történéseiből kiindulva kereste a válaszokat és további kérdéseket a jelen kérdéseire (is). Talán tudatában sem vagyunk annak, hogy Isten mivel ajándékoz meg nap mint nap. Ilyen a szabadság is. Tudjuk-e egyáltalán, mi a szabadság, tudunk-e élni vele, meddig tart a miénk, hol vannak a korlátai, és engedjük-e, hogy embertársaink is megéljék szabadságukat? Sosem a más rovására? Súlyos kérdések ezek, amelyeket napjaink történelme idéz – nem soroljuk, hiszen belénk égtek a híradók képei, a tudósítók szavai jelenünk döbbenetes történéseiről – s nincs baráti beszélgetés, egyházi vagy bármilyen diskurzus, ahol ne erről beszélne, kérdezne, gondolkodna ma az ember. A fórumon dr. Köbel Szilvia jogász, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára munkatársa és dr. Csepregi...

Forrás: evangelikus.hu
Feltöltő: asztali
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ugyan már igazán tudhatnák, hogy kicsiny hazánkban - ISMÉT - azt jelenti, hogy: szabad országban, szabad emberek azt tehetnek, amit szabad! =))
Csodálkozó
Ma ugyanazt, mint Rákosi elvtárs alatt: szabad ország szabad polgára azt csinál, amit szabad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.