Várhatóan szeptember 1-jén kezdi meg a kvótareferendummal kapcsolatos kampányát az MSZP – jelentette be az ellenzéki párt elnöke hétfőn Nyíregyházán.

Országjáró körútjának nyírségi állomásán Molnár Gyula elmondta, a szocialisták továbbra is arra buzdítják a választókat és a híveiket, hogy ne vegyenek részt a voksoláson.

"Szándékosan nem használjuk a bojkott szót; a népszavazás intézményét elfogadjuk, tudomásul vesszük, hogy ez a demokrácia egyik fontos eszköze"

- erősítette meg álláspontjukat az MSZP elnöke. Hozzátette, részt akarnak venni a voksolás ellenőrzésében, így a szavazatszámláló és a választási bizottságok munkájában is.

Molnár Gyula szerint amikor Orbán Viktor és a Fidesz a kvótáról, a menekültekről és Európa jövőjéről beszél, akkor

valójában Magyarország unióból való kiléptetését készítik elő.

"Az októberi népszavazás az MSZP szempontjából arról szól, hogy miközben nemet mond mindarra, amit a miniszterelnök próbál előállítani politikai és taktikai szempontból, igent mond Európára" – fogalmazott a szocialista politikus.

Emlékeztetett: 2004-ben az MSZP "vitte be" Magyarországot az Európai Unióba, 2016-ban pedig "ez a párt lesz az, amelyik megvédi Magyarországot és az ország uniós tagságát". Nincs más lehetőségük azoknak, akik ezzel a gondolattal egyetértenek, mint az, hogy nem vesznek részt a népszavazáson, ezzel ez a voksolás eredménytelen és érvénytelen lesz – mondta.

"A csalfa módon összeállított" és "megalapozatlan" népszavazási kérdés esetében a nem válasz "lehetetlen irányba terelné a dolgokat", az igen pedig legitimálná magát a népszavazást – fogalmazott Molnár Gyula. Szerinte a népszavazást támogatóknak át kellene gondolniuk, hogy mi változik meg október 3-ától, mennyivel lesz védettebb Magyarország akkor, ha ezt az "erődemonstrációt" megteszi az ország.

"Az a miniszterelnök, aki kész és képes 180 fokos fordulatokat tenni mind ideológiai, mind tartalmi kérdésékben, mire fogja a jószándékú szavazatát használni a magyar embereknek?"

- tette fel a kérdést az MSZP elnöke. Molnár Gyula szerint az erre adható válasz a szavazástól való távolmaradás lehet, az október 2-ig tartó kampányában ezt az álláspontot fogja képviselni.

Veres János, az MSZP megyei elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, az ország és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye szempontjából eddig is fontos volt és fontos is marad az ország uniós tagsága. Az EU által biztosított támogatások, az ide érkező befektetések nélkül ez a tőkeszegény megye önerőből nem tudna felzárkózni – fűzte hozzá a szocialista politikus.

Az Országgyűlés május 10-én rendelte el a kötelező betelepítési kvótáról szóló, a kormány által kezdeményezett népszavazást, amelyet Áder János köztársasági elnök október 2-ára írt ki. A kérdés úgy szól: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..."a szocialisták továbbra is arra buzdítják a választókat és a híveiket, hogy ne vegyenek részt a voksoláson"...

és? attól mi is lesz jobb? hö? az egészségügy? az oktatás? a szocialisták fogják etetni a migráncsokat?
szerencsére nem fordulhat elő az a vízió, hogy az ország belebukik a népszavazásba, de ha mégis, akkor a szocialisták ökörsütést tartanak, oszt hazamennek? és utána mi lesz?

arra kellene valami érthető válasz, amit a magamfajta eccerű is megért...

ja, jut eszembe:
-tegnap éjjel a Dunán vetítették a " Sakál napja"-című filmet. 1963 ban játszódik Franciaországban, zömmel Párizsban...
a majd háromórás filmben elég sok utcai tömegjelenet(is) volt...ez idő alatt 3(három) külföldi felkete turistát lehetett látni...se csador, se migráncs, csak élték az életüket..
az igaz, hogy az OAS kicsit robbantott, kicsit merényelt, de az a fehérember bulija vplt..aztán elült

ma meg?

az a baj, hogy nálunk béke van?...mert az van...

szerintem
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
Persze hogy arra buzdítja a tagságát, hogy ne vegyenek részt a szavazáson mert annyira gerinctelenek hogy igennel sem mernek szavazni. Tulajdonképpen a nemek nekik is nagyon megfelelnek csak arra ugyancsak nem illik az ellenzékiségükből fakadó butaságukban szavazni.
sokanvagyunk
Székház híján, esetleg a rengeteg adósság okán megértem - de hogy ezzel az indokkal! :)
Szókrakész
@Sziszifusz: Akkor csak olvasd a dk-ss agyament kosz peszkót a demokráciáról.
Szókrakész
@sokanvagyunk: Nekik CSAK ennyire telik szellemi szinten.
De persze ezt is az adóforintokból, mert azért ugye a több milliárdos párttámogatást azért felveszik.
Bezzeg ha a költségvetést lehetne ellopni, mint tették a Gyurcsány mszp-szadesz érában, akkor azonnal olyan ötlettárral jönnének, hogy csak kamilláznánk.

Mert azért nekik is megvolt a többezer milliárdsos lenyúlásuk, költségvetési csalásuk.

Igaz Gyurcsány?!?!?!
Itsuka Nakimaga
Aki részt vesz ezen a "népszavazásnak" elkeresztelt, semmiről szóló komédián: az Orbánnak tesz hűségesküt!
Az egész pusztán erről szól. Fülke - békemenet!
namihami
Szavazzunk valamiről, amiről nem is lehetne. Nemzetközi szerződés, nem lehet szavazást kiírni róla.
Sikeres vagy sikertelen--tök mindegy, mert az Unio-nál se nem oszt, se nem szoroz. Szimpla lepkefing.
Kimegy a Gazdi és mondhat, amit akar, ugyanazt kapja érte--le se fogják sz@rni se őt, se a véleményét.
Tehát, mire kell ez az egész cécó? Csupán csak, hogy Rogántonyó, kedves szomszédja, a többi Fideszes haverral egyetemben, ismét számlázhasson egy kis pénzecskét a családi-haveri vállalkozásoknak. Nép véleménye? Ki nem sz@rja le? Külföldi, ellenőrizhetetlen bankszámla? Na, az már igen. Na ugye, hogy mégis csak van célja a balhénak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.