Az MSZP szerint példátlanok és szükségtelenek a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank (MNB) biztonsági kiadásai – mondta Burány Sándor, az MSZP frakcióvezető-helyettese kedden, a jegybank épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján.

"Matolcsy György fél (...), és ez sokba kerül az országnak" – fogalmazott a szocialista politikus. Burány Sándor szerint az MNB pisztolyokat és lőszereket vásárolt, Matolcsy György pedig volt nemzetbiztonsági szakértőkkel veszi körül magát, holott ilyen mértékű biztonsági kiadásokra a jegybank tevékenységéhez nincs szükség.

Hangsúlyozta: Magyarország nem akkor lesz biztonságban, ha a jegybankelnök személyes biztonságát védjük, hanem akkor, ha a forint biztonságát óvjuk meg. Szerinte azonban ezt éppen Matolcsy György tevékenysége veszélyezteti, és nemzetbiztonsági kockázatot jelent, hogy eladták a jegybank devizatartalékainak jelentős részét. Erre a pénzre Matolcsy Györgynek volt szüksége, hiszen ebből fedezte azokat a százmilliárdokat, amelyeket az alapítványokon keresztül "barátok rokonok zsebébe áramoltatott" – tette hozzá.

Burány Sándor úgy vélte: a magyar emberek akkor lesznek biztonságban, ha Matolcsy György távozik a MNB éléről és végre normális pénzügypolitikát folytat a jegybank.

Kérdésre válaszolva elmondta: Harangozó Tamás MSZP-s képviselő egyszer már megpróbált betekintést nyerni az MNB biztonsági tevékenységének adataiba, de ezt a jegybank megtagadta. Az adatvédelmi biztos szerint azonban az elutasításhoz nem volt joguk, így legkésőbb ősszel kénytelenek lesznek megmutatni az ezzel kapcsolatos dokumentumokat – tette hozzá.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tódor
...gyuri...de őszintén...nézz a szemembe...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Perwool
@Tódor: "gyuri...de őszintén...nézz a szemembe..."

Ejnye-bejnye-:)))Fenomenális, tud önmagával beszélgetni!
Yoda69
Nem veletlenul kell neki a maganhadsereg.
dr. prédikátor
pöttyös eggű kuszaszem!!! van is miért félned! A viktor szopkin után te vagy a második legnagyobb tolvaj!!!
Lepényleső
...ha ez így van,akkor amennyi adót mi fizetünk,be van tojva az egész fideszünk?
justhpeter
@nemfideszes: 12:37: Pontosan erről van szó. Ezért fosik minden fideSS potentát.
cikicakk55
Tegyük fel,hogy Matolcsy valami úton módon lebukik,vagy hátba nyilazza magát golfozás közben.Mi oldódik meg? A seggére van tetoválva a pink kódja annak a bankfióknak,ahová a magyar állam utóbbi 6 évben ellopott pénze pihen? Ki zárt! Az ellopott pénzeket már soha nem fogjuk vissza kapni.maximum annyit tehetnénk,hogy a további lopásokat megállíthatnánk.Én csak attól félek,hogy annyira kevés már az amit még el lehet lopni,hogy túl késő a bánat.Az igazi tolvajok beáldozzák Matolcsyt,Ők meg 1 éjszaka alatt eltünnek,úgy,hogy soha senki nem talál rájuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.