A Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) az MNB Pallas Athéné alapítványaira 66 ügyben 84 millió forint bírságot szabott ki – tájékoztatták a Pallas Athéné alapítványok kedden az MTI-t.

A több mint ezer szerződésállományból 112 szerződést vizsgált a Közbeszerzési Döntőbizottság az alapítványok saját kezdeményezésére és az ügyészség indítványára, ebből a KBD csak 66 ügyben szabott ki büntetést.

A Pallas Athéné alapítványok az Alkotmánybíróság döntése után május 13-án önként kérték a Közbeszerzési Döntőbizottságot, hogy vizsgálja meg az alapítványok szerződéseit.

A KBD megállapította, hogy az alapítványok által létrehozott három cég piaci alapon végzi a tevekénységét a nyereség realizálása érdekében, így nem tartoznak a közbeszerzési törvény hatálya alá – tájékoztat az alapítványok közleménye.

Az alapítványok a hatóságok döntéseit tudomásul veszik, hiszen az az Alkotmánybíróság döntését követően kialakult új jogi helyzet következménye. Az alapítványok a 8 millió forint feletti beszerzéseikre közbeszerzést írnak ki.

Hangsúlyozták, a vizsgáltatok gyors befejezésével újra az oktatási, értékteremtő szakmai munkára összpontosíthatnak, és felidézték, hogy eddig már több mint 800 oktatási és kutatási támogatásról hoztak határozatot.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csodálkozó
Matolcsy magát szénné vigyorogva távozik, az adófizetők magukat szénné dolgozva káromkodnak: hogy az a megviktorlott varacskos-orbáncos jogrend, itt már mindent megtehet a sok koszos bűnöző?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csodálkozó
Matolcsy magát szénné vigyorogva távozik, az adófizetők magukat szénné dolgozva káromkodnak: hogy az a megviktorlott varacskos-orbáncos jogrend, itt már mindent megtehet a sok koszos bűnöző?!
Lepényleső
Tartok tőle,hogy én jobban megérzem a bírságot attól,mint aki kapta.
human
@Lepényleső: Nem véletlen került bele a 4. alaptörvény módosításban, ha az országot valamiért pénzbeni büntetéssel sújtják, akkor azt a lakosságon hajthatja be.
solidedge
Ellenzem az alaítványok megbüntetését. Így soha nem fog csökkeni az adónk és az ÁFA.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.