Kizárólag magyar és EU-s, esetleg határon túli magyar közösségek zászlói loboghatnak a magyar követségeken, más zászlókat – például a Pride szivárványos zászlóját – nem szabad kitenni, és erre a jövőben sem ad engedélyt a külügyminiszter, tudta meg az Index.

A múlt héten kisebb botrány bontakozott ki a szlovák miniszterelnök és a szlovák külügy között, mert Robert Fico tudomására jutott, hogy a budapesti szlovák követség kitette épületére a szivárványos Pride-zászlót. Idén rekordszámú, összesen 31 nagykövetség állt ki a Budapest Pride mellett, a régiós országok közül pedig Ausztria, Szlovénia és Románia mellett Szlovákia is kifejezte szimbolikus támogatását. A szlovák kormányfő tudatta, elfogadhatatlannak tartja, hogy az ország külképviseletére a szlovák és az európai uniós zászlón kívül bármilyen más zászlót is kihelyezzenek.

Az ügy nyilvánosságra kerülése után az Index megkérdezta a magyar Külgazdasági és Külügyminisztériumot (KKM), ők hogyan állnak a kérdéshez. 

A KKM a válaszában azt írta, 

A nagykövetségeken csak a nemzeti és az uniós zászló loboghat. Más zászlók kihelyezésére a miniszter nem adott engedélyt, és nem is fog. Kivételt a határon túl élő magyar nemzeti közösségek zászlói jelentenek, egyes ünnepnapokhoz vagy megemlékezésekhez kapcsolódóan.

Európa kulturáltabb felén ez nem jelent gondot.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Nem hiszem, hogy nemi vonzódás alapján jogosult lenne jelképét bárki bármilyen középületen lógatni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bringás
@nemfideszes: Sorolják fel neked az aberráltak!
nemfideszes
@Bringás: Akkor tehát megint csak tények nélkül vagdalkoztál. Úgyhogy több kérdésem nincs is. Lejáratod te magad egyedül is...
Tódor
Elgondolkodtak azok a híres, mondhatni celeb mélymagyarok, akik tizenévvel ezelőttig, fröcsögve buziztak, kírtani őket-eztek. Szép esküvői pár lettek azután. És most mi ez a csend? Hoppá, a gyermek hogy-hogynem homoszexuális lett?
vitorlás
Nem képviseli a magyar nemzetet. Semmi keresnivalója a követségeken, és az állami épületeken.
Ez egy életmódot szimbolizáló zászló, ilyen erővel a dohányosok is jelentkezhetnének, meg a testépítők is, meg a fogyókúrázók is, meg a pornót nézők is, hogy kitegyék a saját zászlójukat mindenhová.
Az EU-s zászló rendben van, mert Magyarország az Európai Unió tagja. A határon túli magyar nemzeti közösségek zászlói is rendben vannak, mert bár közigazgatásilag nem Magyarország részei, de a teljes magyar nemzeti közösségnek mindenképp.
Nem kell a hülyeséget is átvenni Európa "kulturáltabb" felétől.
sokanvagyunk
Nem hiszem, hogy nemi vonzódás alapján jogosult lenne jelképét bárki bármilyen középületen lógatni.
nemfideszes
Akkor a "gyengébbek" kedvéért:
1. A zászló kitételét nem a melegek kérték (főleg nem követelték) hanem az egyes országok külügyminisztériumai rakták ki szimpátiájuk jeleként.
2. Ugyan a zászlót elsősorban a meleg közösséghez kapcsolják, de valójában a "másság" elfogadásának jelképe, melybe bele tartozik a másfajta vallású, bőrszínű, etnikumú stb. ember elfogadása is.
3. Hogy más országok követségei milyen zászlót raknak ki, (ha csak nem ütközik törvénybe) ahhoz egy magyarnak sincs semmi köze, akár tetszik akár nem...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.