Rekordösszegű helyszíni és utólagos pótdíjbevételek érkeznek tavaly óta a Budapesti Közlekedési Központhoz (BKK).

A BKK tavaly döntötte el, hogy szigorúbban lép fel a jegy és bérlet nélkül utazókkal szemben, és hatékonyabbá teszi a bliccelések miatti pótdíjtartozások behajtását.

Rekord összeget szakított a büntetésekkel a BKK

A szigorúbb követeléskezelés hatására az elmúlt évben csaknem 40 ezer, az idén újabb 25 ezer fizetési meghagyást, valamint csaknem 12 ezer végrehajtási eljárást indított a cég.

Közölték: a BKK összeállította az elmúlt fél év legnagyobb pótdíjbefizetéseinek tízes listáját, amelyen a legnagyobb összeg több mint 920 ezer forint, de a következő három befizetés is magasabb 400 ezer forintnál.

Kitértek arra is, hogy a tavalyi év azonos időszakához képest mintegy 20 százalékkal kevesebb alkalommal töltöttek ki sárga csekket a BKK ellenőrei a bliccelőknek.

Ha a BKK jegyellenőrei pótdíjaznak valakit, annak a helyszínen vagy két munkanapon belül a kijelölt ügyfélszolgálatokon 8 ezer forintot, azt követően 30 napon belül 16 ezer forintot kell befizetnie. Aki 30 nap után rendezi tartozását, annak már 32 500 forintot kell fizetnie. Ha valaki csak otthon felejtette a bérletét, öt munkanapon belül bemutathatja, kétezer forintos kezelési költség mellett – olvasható a közleményben.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ludmilla
Olyan rohadékok,hogy elmondani nem lehet.Ma büntettek meg a Keletinél 8.000 forintra,mert nem működött az Örsön a pecsételő.Kétszer dugtam bele.zt hittem,másodikra sikerül.két aljas smasszermő azonnal lekapcsolt,nem akartam fizetni,rendőrrel akartak elvitetni.amikor mégis fizettem,véletlenül tollas lett a mocskos smasszer keze,ezért még börtönnel is fenyegetőzött.Én soha nem bliccelek,azt kívánom nekik,ez legyen minden örömük...nekem ez a sokadik bántás volt ezen a napon
Tódor
@Ludmilla: Mit vársz ezektől? Azért vannak mindíg többen, hogy az együttes IQ-juk elérje a két számjegyet.
Ludmilla
@Tódor: el akart vitetni a rendőrökkel :-)
Tódor
@Ludmilla: Mer' azok biztos elvittek volna... Ha a szarházi trollok tudnák, hogy mennyire utálják őket a Jagellók...
Ludmilla
nem akartam fizetni,mert soha nem bliccelek,aztán amikor fizettem,az egyik smasszernő kezén a tolltól lett egy kis lyuk,meg tollas lett :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.