Kis Miklós Zsolt, a Lázár János keze alatt működő Miniszterelnökség agrár- és vidékfejlesztésért felelős államtitkára az elmúlt hat évben több mint 100 millió, az elmúlt három évben összesen 70 millió forint agrártámogatást vett fel különböző állami és uniós forrásokból.

Saját földjeire vett fel 70 milliós támogatást a miniszterelnökségi államtitkár

A 444.hu kiderítette, az agrártámogatásokért felelős államtitkár nevén összesen 96 hektárnyi külterületi telek van feltüntetve a vagyonnyilatkozatában.

Havi keresete 1 millió forint, egy Skoda SuperB-t, egy Ipad Air-t és egy Iphone 5S-t használ állami juttatásként. Kisnek van 18 millió forint megtakarítása és egy 200 négyzetméteres háza szülőfalujában.

"Ezekhez a támogatásokhoz nem is volt és most sincs döntési, befolyásolási lehetőségem. A vagyonnyilatkozataimban részletesen feltüntetett, illetve bérelt földet használtam államtitkári kinevezésem előtt, melynek döntő részét kinevezésem után nem műveltem tovább, mindössze már csak néhány hektár szántót használok ezekből"

- írta többek között válaszában az államtitkár.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@szaboria1: Hatha rogan szerezhetett a Belvarosra tanyafejlesztesi hozzajarulast, uniost?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@justhpeter: Biztos, hogy kellene művelni de mire kibogozzák ki é is a föld addigra megint eltelik egy év. Ugyanis helyrajzi szám nélkül nem lehet keresni. A névre is nagyon nehéz pláne ha nem a lakhelyén van a föld.
Kovács Gizella
Szétesett az EU támogatási rendszere a magyar korrupció miatt.
Gyakorlatilag nincs olyan uniós támogatási program, ahol az Európai Bizottság ne talált volna súlyos, a kifizetések részleges vagy teljes felfüggesztését indokolttá tevő visszaéléseket – derül ki abból a válaszból, amit Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért EP-képviselőjének kérdésére küldött Walter Deffaa, a bizottság regionális főigazgatóságának vezetője.
nol.hu/belfold/szetesett-az-eu-tamogatasi-rendszere-a-magyar-korrupcio-miatt-1618939

Magyarország kormánya a legjobban teljesít ebben !
Kovács Gizella
Anno Orbán is miniszterelnönnknt feelvett a tokaji szőlőkre 42 milla vissza nem térítendő állami támogatást.
Ami egyébként törvényes volt, csak roppant gusztustalan és etikátlan. !
bakegya
@Kovács Gizella: érdekes a kővágóőrsi úgynevezett "régi szőlőre "is 47 millió vissza nem térítendőt vett fel újratelepítésre a Lévai anikóka "naccsága" Akkor az már 89 millió-
Most a SZEREMLEY HUBA NEVÉBEN ÁRVEREZIK ÉPPEN...
A birka nép meg nézheti.
bakegya
@szaboria1: a földhivataloknak törvény van rá ki kell adni a helyrajzi számok nyilvánosak,még térképet is másolnak,ha bárki kéri.Nekem pl.47 személy van osztatlan közös erdővel a szomszédomban,mindegyiket külön külön ki kellett értesítenem az építési engedélyezés alkalmából.GONDOLHATOD MENNYIRE ÖRÜLTEM a posta költséggel együtt.
szaboria1
@bakegya: Ki kell adni az igaz de ha nem tudod a helyrajzi számot vagy az illető nevét címét akkor nem kapsz felvilágosítást. Te tudtad a te helyrajzi számod és akkor már tudod a melletted lévő helyrajzi számot és így kiadják a címeket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.