A különböző felmérések és jelentések arról szólnak, hogy az utolsó negyedévben az eddigiekhez képest akár meg is duplázódhat az Európába érkező migránsok száma – mondta a kormányszóvivő az M1 műsorában pénteken.

Kovács Zoltán szerint ezt alátámasztják az elmúlt 4-5 év statisztikai adatai is; az utolsó negyedév arról szól, hogy akik már útra keltek, mindenképpen megpróbálnak bejutni Európába. A Közel-Keleten és Észak-Afrikában milliók állnak útra készen, és a migráció szervezői mögött ott áll a szervezett bűnözés és a terrorizmus is – mondta, hozzátéve: ebben a helyzetben egyre nő a nyomás a magyar határokon is.

Éppen ezért döntött úgy a kormány, hogy 3 ezer fővel bővíti a rendőrség állományát és határvadász századokba szervezi őket – fűzte hozzá.

Kovács Zoltán kitért arra: úgy látják, egyre több uniós tagállamban megfogalmazódik, hogy a betelepítési kvóta nem megoldás, ugyanis a brüsszeli javaslatokból az következik, hogy az Európai Bizottság kényszerbetelepítésre törekszik.

Ez azt jelenti, hogy nem megakadályozni, hanem jogszerűvé akarják tenni a bevándorlást, ami zsákutca – vélekedett.

A kormányszóvivő zsarolásnak nevezte, hogy egyes európai politikusok a támogatások megvonását javasolják azon országok esetében, akik ellenállnak a kényszerbetelepítésnek, ami elfogadhatatlan. A támogatások nincsenek összefüggésben a kvótarendszerrel – mutatott rá.

A Kossuth Rádió 180 perc című, pénteki műsorában Kovács Zoltán azt hangsúlyozta: a kormánynak nem csak lehetősége, de kötelessége is a migránsválsággal kapcsolatos tájékoztató kampány folytatása, annál is inkább, mivel a migráció egyre erősödik.

Úgy értékelte, az Európai Bizottság rejtett formában próbál olyan szabályokat hozni, amelyek túlmutatnak az európai alapszerződésen. A bevándorláspolitika nemzeti hatáskör, ezért, ebben az esetben meg kell állítani Brüsszelnek azt a politikáját, ami komoly károkat okoz egész Európának és a tagállamoknak is – fogalmazott.

Szerinte a szolidaritásnak nem mértékegysége a kvóta, hiszen a migránsok nem Rigába vagy Varsóba akarnak menni, hanem valamelyik német városba.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tutajos
-Tudta, hogy Kárpát-medence az EU-s pénzek feneketlen tava?
-Tudta, hogy Liliputihitler arra az asztalra szarik, amelyikre az ételét tálalják?
Üzenjük Brüsszelnek hogy megértsék: -HILFE-HILFE-HILFE !!!
Ámen!
tothjani
Tudta 1,5 millió ember vándorolt be Európába de mi egyet sem fogadtunk be!
Tudta a Fidesz 6 év alatt már majd 1 millió embernek adta meg a magyar állampolgárságot.
Tudta ma már annyi Kínai él az országban hogy a köztévén naponta kétszer van a nyelvükön híradó!!
tutajos
-Tudta, hogy Kárpát-medence az EU-s pénzek feneketlen tava?
-Tudta, hogy Liliputihitler arra az asztalra szarik, amelyikre az ételét tálalják?
Üzenjük Brüsszelnek hogy megértsék: -HILFE-HILFE-HILFE !!!
Ámen!
wagabund
-a balkáni útvonal majdnem lezárult, migráncs-szempontból mindenesetre baromi macerás...erre mit tesz a német kormány?..hát a német nép akaratából, és migráncs-közkívánatra éjjeli csarterjáratokat(sic) indít, amik a balkáni lelőhelyükről egyenesen Berlinbe, vagy más nagyvárosba viszi tízezerszámra a jólképzett ifjú munkaerőt...
a német polgár meg csak a suttogópropagandából értesül, hogy ő ilyent kért merkeltől...
- délről zártunk ugyan, de a sógorok felől jönni fognak...persze mint német állampolgárok, fegyverrel a szatyrokban...

-mindenki láthatta, hogy a szigetfesztiválra tartó külföldieknek az is motiváció, hogy itt biztonságban vannak...úgy hallották a hazájukban, hogy Magyarországon nincs migráncsos terrorveszély..tehát boldogan jöttek...és azt is mondták, hogy hajrá magyarország...

akkor ők tudnak valamit...
alterego56
@wagabund: Tudod százfogúkám az a helyzet hogyha a fesztiválozó külföldinek sötétebb a bőre vagy a haja mint az átlagnak, máris az összeverés veszélye fenyegeti. Ha az uszítás továbbra is így folytatódik, meg fog változni a véleményük. Megérjük még azt az állapotot hogy nem lesz különbség migráns és külföldi turista között, a lényeg hogy idegen legyen.
batukán
Az a baj, hogy nem ilyen egyszerű a dolog, hogy jöhetnek vagy ne jöjjenek. A nagyokosok rugalmatlansága és hozzá nem értése okozta ezt a helyzetet...az uniónak joga van nem beengedni embereket, ez egy zárt terep, eddig is útlevéllel jöhetett be valaki. Leghamarabb a déli határnál kellett volna pénzt, energiát nem sajnálva szűrni az embereket...van köztük rendes ember és van aki terrorveszélyt jelent, tudjuk, mire buzdítja őket az imán. Arra, hogy telepedjenek le, szüljenek ide, minél többet, aztán itteni polgárként tudják irányítani, úgy, mint most is teszik a másodgenerációs szülöttel. Már az origónál az az a kezdetekben sem értettem, miért akart Norvégiába és Finnországba eljutni mindenáron egy arab hacsak nem valami jár a fejében ...azért a nagy humánum mellett latolgatni kell a lehetséges jövőt is, hogy ez mivel járhat. A megoldás végül is az lenne ha az országukban béke lenne és visszamehetnének a saját hazájukba.
justhpeter
Valami rosszat tehettünk a héten, vagy Kósa Lala most nem ért rá, hogy ezt az orbitálisan buta emberkét küldték ránk. Szegény Kovácsnak tényleg világít a Negró a szájában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.