Az MSZP értékelése szerint a nemzetgazdasági miniszter által frissen közölt számok semmit nem érnek, az embereknek kézzelfogható fizetésemelésre van szükségük.

Gúr Nándor, az ellenzéki párt alelnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján arra reagált, hogy Varga Mihály a második negyedévi növekedési adatokat elemezve tarthatónak ítélte a tervezett 2,5 százalékos növekedési ütemet.

A szocialista politikus azt mondta:

ezekből a számokból nem lehet jóllakni vagy az iskolakezdéshez szükséges tanszereket megvásárolni. Az emberek a valóságban azt tapasztalják, hogy az árcédulákon magasabb összegek szerepelnek, a fizetésük pedig kevesebbet ér

– tette hozzá.

Megjegyezte: ha igaz lenne a növekedés, akkor az elmúlt hat évben nem 600 ezer ember hagyta volna el az országot, hanem több 100 ezer más európai akart volna idejönni dolgozni.

Gúr Nándor ismét egy mértékadó, kézzelfogható fizetésemelés mellett foglalt állást. Ennek forrásaként jelölte meg a 2 százalékos GDP-növekedés 6-700 milliárd forintos többletét, valamint azt mondta, ugyanennyit lehetne előteremteni a fekete, illetve szürkegazdaság arányának 2 százalékos csökkentésével. Az adó- ás vámhátralékok felének behajtása ezer milliárd forintot tenne ki és a pénzpazarlást is vissza lehetne fogni – sorolta az MSZP alelnöke.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

perfekt
Mindketten az ATV-ben,beszéltetek-arról-hogy lassan a nyugdíjak kifizetésével is baj lesz,és az állam fizető képessége gyors ütemben romlik.Szelektív memória zavar.
Desischado
Az embereket kellene megszólítani! Így hiába kiabál!
Tekla
Amíg mindenki otthon azt számolja hogyan ossza be , ahelyett , hogy fellázadna a munkaadók ellen , addig még csökkenteni kéne ezeket a magas jövedelmeket :)
Hát, ha az egymás kijátszásával elért eredmény bér leszorítosdi ,gyors változásával előbb lennének a birkák az utcán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.