Fokozott ügyészi felügyelet mellett nyomoznak a péntekre virradóra Miskolcon történt gyilkosság ügyében, a bíróság elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

A 60 éves miskolci férfi a gyanú szerint saját portáján szóváltást követően leszúrta egyik ismerősét.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a sértett péntek délelőttől együtt italozott egy barátjával a miskolci Csanyik-völgy környékén. A két férfi az esti órákban – erősen ittasan – úgy döntött, korábbi nézeteltérésük tisztázására felkeresik ismerősüket, aki a közeli erdőben, egy saját maga által készített, körbekerített kunyhóban élt.

Miután odaérkeztek, a sértett előbb a kerítésen kívül állva vitatkozni kezdett a portáján tartózkodó gyanúsítottal, majd annak ellenére, hogy ő felszólította: ne menjen be, a kerítésen átmászva megindult felé. A gyanúsított a keze ügyében lévő kést felkapta, és a sértettet megszúrta, aki rögtön összeesett. Ezt látva a gyanúsított segítségért sietett, de mivel a férfi szívét érte a szúrás, a helyszínen meghalt.

Az emberölés bűntette miatt folyamatban lévő rendőrségi nyomozásban, amely felett a főügyészség fokozott ügyészi felügyeletet gyakorol, vizsgálják a jogos védelem, mint büntethetőséget kizáró ok fennállásának lehetőségét is – olvasható az ügyészség tájékoztatójában.

A fokozott felügyeletet egyebek mellett az is indokolja, hogy a gyanúsított, bűnösségének megállapítása esetén akár tíz évet meghaladó szabadságvesztésre számíthat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél