Semmit sem bíz a véletlenre a Nemzeti Együttműködés Rendszere. Az állami televízió papíron közszolgálati, ténylegesen a kormányzat céljait szolgáló híradóiban töményen megy a propaganda, melynek célja alighanem a minél magasabb részvételi arány az október 2-i népszavazáson – írja a Budapest Beacon.

Bár hivatalosan az október 2-i népszavazás előtt csak ötven nappal, azaz most szombaton kezdődött meg a népszavazás kampánya, mint arról az angol nyelvű Budapest Beacon csütörtökön beszámolt, az úgynevezett „közszolgálati” média riói olimpiáról való beszámolóinak részeként folyamatosan megy – tehát már szombat előtt is ment – az idevonatkozó kormányzati propaganda. Az olimpiának köszönhetően a portál kollégája az elmúlt héten megnézte az úgynevezett „közszolgálati” televízió számos híradóját.

Az olimpián kívül egyértelműen a terrorizmus és a migráció volt a főtéma. Nem túlzás azt állítani, hogy ez a három téma letarolt mindent, és az állami média mindent megtesz azért, hogy minél magasabb legyen a részvételi arány a népszavazáson. A híradót nemcsak látni és hallani lehet, de olvasni is – és ha nem a Nemzeti Együttműködés Rendszeréről lenne szó, azt is írhatnánk, hogy a sulykolás elképzelhetetlen méreteket öltött.

A részletes híradóelemzéseket itt találja: hu.budapestbeacon.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
Valamelyik este sorosozás is ment ezerrel a Kossuthon. Ripost.hu és Lokál cikkekre hivatkozva. Nem válogatnak, ha "fideszközeli" lapokról van szó, ami nem olyan, azt meg kerülik. Ez ám a közszolgálatiság.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.