Washingtonban már 1956 emléke sem segít. A Wilson Központ nem rendez konferenciát, részben azért, hogy ne adjon pódiumot a magyar miniszterelnöknek – írja a NOL.hu.

A washingtoni Woodrow Wilson Nemzetközi Kutatói Központ nem rendez tudományos konferenciát az 1956-os magyar forradalom 60. évfordulója alkalmából. Ez egyértelműen a magyar diplomácia kudarca, hiszen a rendezvény megtartását formálisan a magyar nagykövetség javasolta.

A kutatóintézet még a nyár elején kapta a felkérést. A Népszabadság úgy értesült, hogy a múlt heti elutasítás váratlanul érte a magyar felet, amely már a konferencia programjára és a résztvevők személyére is tett ajánlást.

Az október közepére tervezett rendezvényre a magyar fél Budapestről is szeretett volna delegálni egy meg nem nevezett „magas rangú személyt". Amerikai részről azonban aggodalmat keltett, hogy esetleg olyan valakit küldenek, akinek tudományos munkássága méltatlan a Wilson Központ színvonalához. Ehhez kapcsolódhat, hogy volt olyan felvetés, hogy az '56-os forradalom évfordulója környékén Orbán Viktor Amerikába látogasson.

A magyar miniszterelnök és a magyarországi helyzet jelenlegi amerikai megítélésére azonban jellemző, hogy az amúgy politikailag kiegyensúlyozott Wilson Központ nem szeretne pódiumot szolgáltatni Orbánnak, de még a magyar kormány érdekeit szolgáló történésznek sem.

Washingtoni források szerint egyébként Szijjártó többször kért találkozót John Kerry külügyminisztertől, akivel eddig csak nemzetközi események alkalmával futott össze. Az amerikai fél azonban még csak nem is keresett „diplomatikus” kifogást, egyszerűen nemet mondott.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szmeagol
Gyerekek!
Hol a drótszamaras?
Nem hiányzik?
Na jó, nincs itt! :-)
kukac50
Már csak nem szégyenkeznek ilyen gyűlölet keltő,hazudozóval egy ünnepségen.
lampa laz
@szmeagol: még nem kapták meg a hivatalos szófosást a központból...úgy láccik ez elég nagy falat lett nekik, mert a nagykövet asszonyt sem merte letérdeltetni még szíjjas.
nevemnick
Kérem, miféle emberek élnek a zusában, hogy nem fogadják ejurópa migráncshajszoló vezírét, megmentőjét?
Nu, majd petya petykovics rendek rak... csak tolmácsot kérjen nehogy félreértsék.
:D
Nil
Itt az eredménye a Trump melletti kiállásnak. Ilyen színvonal nem kell Amerikának.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.