A vonatvezető lélekjelenlétén múlott, hogy nem történt nagyobb baj a napokban Győr-Moson-Sopron megyei Kóny közelében, ahol egy háromfős társaság kővel dobta meg a Rail Cargo Hungária tehervonatát, mégpedig a mozdony egyik ablakát.

A vezérállás mozdonyvezető felőli ablaka betört, a ragasztott üveg rétegei szétrobbantak, beterítették a vezetőállást, megsérült a mozdonyvezető is: szilánk ment a szemébe. Elképzelni is szörnyű, mi történhetett volna, ha a kő fejbetalálja a mozdonyvezetőt, komolyabban megsérül, esetleg eszméletét veszti.

Kővel dobálta a mozdonyvezetőt három unatkozó debil

(fotó: Rail Cargo Hungária/Popráczy Richard)

Az indohaz.hu értesülései szerint a sérült mozdonyvezető először fékezett, de aztán rájött, hogy úgysem tehet semmit, ezért menet közben hívott segítséget, a vonatot Csornán állították félre.

A rendőrök közben a riasztás után pillanatokon belül Kónyra értek és az egyik utcán meg is láttak egy háromfős társaságot. Egyikük néhány keresztkérdés után le is bukott, aztán elismerte, hogy ő dobta meg a vonatot.

Az elfogott fiatalnak testi sértésért kell felelnie, de a 4000 eurós – körülbelül 1 millió 200 ezer forintos – kárt is meg kell várhatóan térítenie, amit a mozdonyban okozott.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

oncogito
Még valami. Próbálja a díszes társaság a felcsuti kisvasutat dobálni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wpym
Vonatvezető nincs, mozdonyvezető a helyes.
A gyökereknek pedig korbács járna!
Mangu
@wpym: Életfogytiglani kőbánya szimpatikusabb lenne! Ott aztán kiélhetik magukat.
kkalman
"Elképzelni is szörnyű, mi történhetett volna, ha a kő fejbetalálja a mozdonyvezetőt, komolyabban megsérül, esetleg eszméletét veszti."

Elárulom, semmi, ami még komolyabb tragédiát okozna. Az éberségfigyelő, mert nem nyomkodja, rugdossa a mozdonyvezető, leállítja a szerelvényt.
A MÁV javára legyen írva, ha semmi más nem működik a mozdonyon rendeltetésszerűen, az éberségfigyelő akkor is "végzi a dolgát".
Equus
@Mangu: Dolomit Kft isten áldásával...
világlátó
A történet nem egyedi. Az autópályák feletti felüljárókon is hasonló játékot játszanak fiatalok. Elég ha egy kavicsot indítanak el a cipőjük orrával, az a kavics amikor találkozik a 130 -as tempóval haladó gépkocsi szélvédőjével, a következmény a robbanás. Annak a következménye pedig beláthatatlan lehet.Ez ellen szinte nincs védekezés. A vasúti pályákat kétoldalról magas , sűrű hálós drótkerítéssel védeni bizonyára meghaladja a MÁV teherbíró képességét. Marad az erősebb ütésálló szélvédő és oldalablak. No meg az elrettentő erejű büntetés és kártérítés, a családi, iskolai oktatás, nevelés és a tömegtájékoztatás.
Bringás
Az ómigránsok sem menekültek. Miért ne zavarhatnánk haza őket?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.