A washingtoni Fort McNair támaszponton lévő National Defense University (Nemzetvédelmi Egyetem) ad helyszínt az 1956-os magyar forradalom 60. évfordulója alkalmából tartandó történészkonferenciának – írja a NOL.hu.

A külügy szerint a washingtoni magyar nagykövetség „több amerikai intézménnyel is megbeszéléseket folytatott egy nagyszabású történeti konferencia megtartásáról, amely folyamat eredményeképpen a választás a washingtoni National Defense Universityre esett”.

A nagykövetség a múlt hétig a Wilson Központtal állt kapcsolatban, ám a neves külpolitikai kutatóintézet végül nemet mondott. A NOL.hu szerint részben azért, mert nem kívánt pódiumot adni a magyar kormány történelemfelfogásának, illetve tartott attól, hogy az éppen október közepére amerikai utat fontolgató Orbán Viktor miniszterelnök is felbukkanhat a rendezvényen.

Ezzel kapcsolatban a külügy azt írta, hogy „a magyar miniszterelnök személyes részvétele az előkészítés alatt álló történészi konferen­cián semmilyen módon nem merült fel.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Grumpycat
Nem létezik olyan és annyi katona, aki megvédené a blamázstól. Ő maga a két lábon járó blamázs.

...aludj el szépen kis blamázs...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemfideszes
Valójában „a washingtoni magyar nagykövetség több amerikai intézménynél is kuncsorgott egy nagyszabású történeti konferencia megtartásáról, amely folyamat eredményeképpen csak a washingtoni National Defense Universityre állt kötélnek”
vadnarancs
Mennyi pénzünkbe fájt ez nekünk, hogy huszadrangú senkik előtt verheted a nyálad Ámerikában? Megértem az irántuk érzett gyűlöletedet és hirtelen szerzett orosz jóbarátságodat, hiszen rád a kutya se kíváncsi Ámerikában, hiába kilincselsz oda évtizedek óta! Ne feledd, ott nem a Putyin seggét kell nyalni!
papa.49
Remélem ott se jön össze neki hogy ugasson arról amihez nem ért, nem élte át...
szmeagol
@papa.49: Neki tök mind1, csak ne legyen itthon 23.-án!
Félti a seggét!
Grumpycat
Nem létezik olyan és annyi katona, aki megvédené a blamázstól. Ő maga a két lábon járó blamázs.

...aludj el szépen kis blamázs...
namihami
A külügy szerint a washingtoni magyar nagykövetség „több amerikai intézménnyel is megbeszéléseket folytatott egy nagyszabású történeti konferencia megtartásáról, amely folyamat eredményeképpen a választás a washingtoni National Defense Universityre esett”.

""esett a választás""- na ez a cikk csúcsmondata. Hát azokból az egyetlen helyszínekből nem lehetett könnyű kiválasztani, hogy végül is hol legyen a heppening. Milyen szomorú lehet most a többi, az esemény megtartásáért harcoló helyszín.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.