Az ellenzéki pártok megörültek a Voldemort-ügy fejleményének, bár van aki szerint ez csak gumicsont.

Gál József, az LMP szóvivője azt mondta: ha ez nem folytatódik további országgyűlési képviselők, például Farkas Flórián esetében, "akkor csak egy kis alamizsnának" tekintik a lépést.

Az ellenzéki politikus kijelentette, pártja nem hiába tartja már hetek óta korrupcióról szóló sajtótájékoztatóit, hiszen – mint fogalmazott – ezekeken "tárják fel, hogy a kormány hogyan talicskázza ki a magyar emberek zsebéből a közpénzt és az európai uniós támogatásokat".

A Fidesz fő politikájává és eszközévé vált, hogy politikusai, adott esetben országgyűlési képviselők is, és a hozzájuk köthető üzletemberek különböző céghálókon keresztül lopják el az uniós forrásokat – mondta Gál József.

Szerinte a Mengyi Roland-ügyben különösen aggasztó, hogy egy olyan programról van szó, amelynek keretében több munkahely létrejöttéhez biztosítottak volna uniós forrásokat.

Egy fideszes országgyűlési képviselő a magyar emberektől vette el azt a lehetőséget, hogy jobb életük legyen – értékelt Gál József.

Együtt: végre bíróság elé állhat a "Fidesz-maffia" egyik tagja

Ez az első ügy, ahol a "Fidesz-maffia" egyik tagja bíróság elé kerülhet – kommentálta Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón azt a bejelentést, hogy Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte a fideszes Mengyi Roland mentelmi jogának felfüggesztését egy korrupciós ügyben.

Szigetvári Viktor felhívta a figyelmet arra, hogy volt olyan ember az államigazgatásban, aki tájékoztatta az elkövetőket a nyomozásról.

Felvetette azt is, vajon miért nem engedte az ügyészség, hogy a NAV-nyomozók tetten érjék a kenőpénz átadásában résztvevőket.

Jobbik: csak elterelés a nagyobb ügyekről

A Jobbik nem tartja meglepetésnek, hogy a legfőbb ügyész kezdeményezte Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, az ellenzéki párt értékelése szerint az ügy arra jó, hogy eltereljék a figyelmet Rogán Antal és más kormánytagok, illetve a "miniszterelnök közvetlen környezetének nagyon súlyos maffiaügyekben való érintettségéről".

Volner János, a Jobbik alelnöke csütörtökön sajtótájékoztatón azt mondta: Orbán Viktor közvetlen környezetéből kerülnek ki azok a fideszes politikusok, akiknek már nem elég a költségvetésből ellopható pénz, nem elég a lenyúlható uniós támogatás, de maffiaügyekben is érintettek.

Szerinte ezért a miniszterelnöknek személyes felelősséget kell vállalnia, kötelessége, hogy a hasonló helyzetbe került politikusokat haladéktalanul visszahívja tisztségükből.

PM: jó lépés

A Párbeszéd Magyarországért jó lépésnek tartja, hogy legfőbb ügyész kezdeményezte a fideszes Mengyi Roland mentelmi jogának felfüggesztését – mondta Barabás Richárd, a PM elnökségi tagja csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus a Legfőbb Ügyészség bejelentését úgy értékelte: "ez az első jó lépése az ügyészségnek, amit az elmúlt években tett, az első olyan lépés, ami arra utal, mintha jogállamban élnénk".

Barabás Richárd a Fideszt arra szólította fel, hogy gyorsan és határozottan foglaljon állást arról, hajlandóak-e kiadni "Mengyi Roland Voldemortot" az ügyészségi vizsgálatnak.

Közölte: emellett Tállai Andráshoz, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal elnökéhez fordulnak, mert tudni akarják, hogy kik és miért adtak utasítást a Mengyi Rolandot leleplező akció lefújására.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Aztán kiderül, hogy ma született bárány.
bencemacska
@justhpeter: Ha ő a legkisebb hal, akkor elviszi a balhét. de majd kioktatják, mit kell ahhoz vallania, hogy a nagyhalak neve szóba se kerüljön!
Ha ügyesen vall, akkor majd kárpótolják !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.