Kiderült: Orbán Viktor megrendelésére készült 1956-os dal egy 2007-es, Miami sportolóinak írt dal átdolgozása. A közbeszédbe leginkább „Magyarország halszagú” néven bekerült dalért a kormány 50 millió forintot fizetett ki.

Az Orbán-kormány láthatóan 1956 emlékében is csak egy alkalmat lát a lopásra, hiszen nem tudunk olyan Miamiban élő amerikai sportolóról, aki részt vett volna a magyar forradalomban. – írja közleményében a Demokratikus Koalíció.

Úgy folytatják: Kevés olyan alkalom van, amikor ennyire egyértelmű, hogy az Orbán-kormány semmibe veszi a magyarság és a nemzet szimbólumait: az országnak elvileg egy újrahasznosított amerikai sporthimnusszal kellene emlékeznie a múlt századi magyar történelem leghősiesebb eseményére, mintha az orosz tankok elleni félelmet nem ismerő ellenállás egyenértékű lenne pár három pontos dobással vagy más amerikai sporteredménnyel.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány páros lábbal tipor az ’56-os forradalmárok emlékén a lopott amerikai dallal. A DK felszólítja Orbán Viktort, hogy kérjen bocsánatot a magyaroktól és fizettesse vissza a dalért kifizetett 50 millió forintot! A DK szerint a magyar forradalom és szabadságharc emléke igenis megérdemel egy új, valóban az emlékezés szellemében megírt művet, persze éppen a Fidesztől tudjuk, hogy „az 1956-os forradalomra emlékezni senkinek sem kötelező”. – zárul a közlemény.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.