A kormány az évente megrendezendő tusnádfürdői szabadegyetem és diáktábor legfontosabb támogatója, kiemelt támogatóként a Miniszterelnökség 60 millió forintot adott az idei rendezvényre. Számos állami vállalat és 25 magyarországi önkormányzat is támogatja az összetartást. A teljes magyar állami hozzájárulás minimum 85 millió forint, de sokan – köztük a szervezők – nem válaszoltak a 444-nek; így a végösszeg simán megközelítheti a 100 millió forintot is. A fesztivált annak idején Németh Zsolt, a Fidesz külügyi politikusa és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács álmodták meg a Fidesz kisebbségi titkárságának ernyője alatt, és mindig fontos hátországa volt a mai kormánypártnak, különös tekintettel az erdélyi magyar közösségekre. Az eseményt 2007 óta az ezzel megbízott Kisebbségekért-Pro Minoritate Alapítvány szervezi, amióta pedig a Fidesz kormányra került, a magyar állam elkezdte komolyan pénzelni a fesztivált.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csodálkozó
Nulla közpénzt Fosványosnak!
A Fityisz a saját pucér ülepével guggoljon a csalánba!
solidedge
A romániai magyarok többségét képviselő RMDSZ Orbánék esküdt ellensége. Ezt próbálják Orbánék bomlasztani minden eszközzel, pénz nem számít. Ennyit a 15 millió magyar miniszterelnökéről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.