Áder János köztársasági elnök arra intette az augusztus 20-ai katonai tisztavatás részvevőit, hogy legyenek büszkék magyarságukra, a magyarok eredményeire, a magyar találmányokra és a magyarok találékonyságára. Meg olyanokat is mondott, hogy „mi ma is Szent István népe vagyunk, egy sokszínű nemzet, amely oly sokszor a maga erejéből forgatta a történelem kerekét”. A köztársasági elnök kiemelte, hogy hazaszeretetet nem temettük el a múlt nagyjaival együtt súlyos márványtömbök alá, és a hősiesség nincs szobrokba dermesztve. Áder szerint hősiesnek lenni nemcsak a történelmi cselekedetek révén lehet, hanem becsületes munkával, kitartó szorgalommal, tiszteletreméltó teljesítménnyel is. Az államfő emlékeztette a friss tiszteket arra is, hogy a magyaroknál senki nem tudja jobban, milyen a balsors, de a magyarokban volt annyi tehetség, küzdeni tudás, kitartás, hit és szorgalom, hogy bárhonnan visszakapaszkodjanak, hogy újra önmaguk lehessenek.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

felnőttem kissé
Igen kb. igy aztán lehet 50-110 ezer nyugdijat is elérni,lassan meg 0,9 % al emekkedhet is, becsületes munkával meg szorgalommal.Közben kinek kopik fel az álla. Jómagam is igy jártam. Igaz, rosszkor voltam rossz helyen. Aztán igéretek, változás semmi csak megvénültem.
soljanka
"becsületes munkával és kitartó szorgalommal elérni valamit, már maga hősiesség" -ez így van. Érzem én is: dolgozom, megfizetnek, megbecsülnek.
És egy hős vagyok, hogy nekivágtam egyedül egy idegen országban.

Olyan megható, amikor ezek a fijjjúk a szájurakra veszik a "becsület" meg a "munka" szavakat. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.