Ismét ellenzéki kezdeményezésre tart rendkívüli ülést hétfőn az Országgyűlés, amelyen a Fidesz-KDNP ezúttal sem biztosítja majd a határozatképességet, így a Ház nem tárgyalhat és nem szavazhat a Jobbik azon javaslatáról, amely kiterjesztené a levélben történő szavazás lehetőségét.

Az előzetes napirendi javaslat alapján az ülés reggel 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd azt követően azonnal véget is ér, hiszen a kormánypártok tájékoztatása alapján

az ülésteremben nem jelenik majd meg a képviselők több mint fele, így az ülésvezető elnöknek be kell rekesztenie az ülést.

A Fidesz-KDNP képviselőinek távolmaradása miatt ugyanez játszódott le júliusban, amikor Szabó Tímea, a PM társelnöke, független országgyűlési képviselőként javasolta a városligeti beruházást lehetővé tevő Liget-törvény megsemmisítését.

Ezúttal a Jobbik kezdeményezte a rendkívüli ülést, amit az MSZP és az LMP is támogatott. Az ellenzéki párt azért javasolta a választási eljárási törvény módosítását, hogy

minden külföldön élő magyar szavazhasson levélben már az októberi kvótareferendumtól kezdve, függetlenül attól, hogy rendelkezik-e állandó magyarországi lakhellyel, vagy sem.

A Jobbik indoklásában igazságtalannak nevezte a jelenlegi szabályokat, mivel a Nyugat-Európában dolgozó magyaroknak sokszor több száz kilométert kell utazniuk a helyi külképviseletekre voksuk leadásához, a levélben szavazás lehetőségére pedig csak akkor lennének jogosultak, ha megszüntetnék magyarországi lakcímüket, amit az ellenzéki párt szerint jobb lenne elkerülni.

A kormánypártok ugyanakkor politikailag aggályosnak nevezték, hogy az ellenzék egy már kitűzött népszavazás szabályain változtatna. Az ellenzék valójában csak el akarja lehetetleníteni a kvótareferendumot – mondta korábban Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője, aki hozzátette azt is, hogy a választási eljárási törvény kiállta az Alkotmánybíróság és a strasbourgi emberi jogi bíróság próbáját, emellett a Velencei Bizottság ajánlásait is tartalmazza.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Nincs ebben semmi különös: az elmúlt hat évvel ezelőtti nyolc évben is, így működött az akkor ,,ellenzékben" lévő fidesz, s mindentől függetlenül, már abban az időben alapozták meg Magyarország jelenlegi ,,jól teljesítő" szakaszát.
Na ugye...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Ezek nem dolgoznak ellenzékben, nem dolgoznak kormányon és mégis árjuk szavaznak a legtöbben. Komoly baj van ezzel az országgal.
Lepényleső
Lelkiismeretre hivatkozva megszavazódott a külhoniak állampolgársága.
Ezek után csak ők szavazhatnak levélben,
nekik ingyenes az orvosi ellátás,
ingyenes az oktatás,
egy percnyi munkaviszony nélkül jár a nyugdíjellátás (csak bejelentett magyar lakcím kell),
minden közlekedési tarifa 81%-kal olcsóbb,stb.
Sokad rendűek lettünk,és mi szavaztuk meg? Kismalac és farkas? Kihűlt a forróvíz? Igaz?
amaramaistanna
... minden szinten és minden területen nyitogatják a pofonládát...
mariaberta
Lógnak a munkahelyről??? Kövér elvtárs,,, kapnak fizetést a haverjaid? Mert másoktól
meg szoktad vonni.
kukac50
Remélem fizetést nem kapnak amikor nem ülnek a parlamentbe.
oncogito
"...
Ha megútálva száz here pimaszt már..."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.