A napirend előtti felszólalások után várhatóan véget is ér az Országgyűlés mai, ellenzéki pártok kezdeményezésére összehívott rendkívüli ülése, mivel a kormányoldal nem ért egyet a levélben történő szavazás lehetőségének kibővítésével és nem biztosítja a határozatképességet.

Az előzetes napirendi javaslat alapján az ülés reggel 9 órakor kezdődik és valószínűlég még 10 óra előtt be is rekesztik, a Fidesz-KDNP tájékoztatása alapján ugyanis az ülésteremben

nem jelenik majd meg a képviselők több mint fele, a határozatképesség hiányában pedig nem fogadhatják el a Jobbik javasolta napirendet.

A kormánypárti képviselők távolmaradása miatt ugyanez játszódott le júliusban, amikor Szabó Tímea, a PM társelnöke, független országgyűlési képviselőként javasolta a városligeti beruházást lehetővé tevő Liget-törvény megsemmisítését. Ezúttal a Jobbik kezdeményezte a rendkívüli ülést, amit az MSZP és az LMP is támogatott.

Az ellenzéki párt azért javasolta a választási eljárási törvény módosítását, hogy

minden külföldön élő magyar szavazhasson levélben már az októberi kvótareferendumtól kezdve, függetlenül attól, hogy rendelkezik-e állandó magyarországi lakhellyel, vagy sem.

A Jobbik indoklásában igazságtalannak nevezte a jelenlegi szabályokat, mivel a Nyugat-Európában dolgozó magyaroknak sokszor több száz kilométert kell utazniuk a helyi külképviseletekre voksuk leadásához, a levélben szavazás lehetőségére pedig csak akkor lennének jogosultak, ha megszüntetnék magyarországi lakcímüket, amit az ellenzéki párt szerint jobb lenne elkerülni. A kormánypártok ugyanakkor politikailag aggályosnak nevezték, hogy az ellenzék egy már kitűzött népszavazás szabályain változtatna.

Az ellenzék valójában csak el akarja lehetetleníteni a kvótareferendumot -

mondta korábban Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője, aki hozzátette azt is, hogy a választási eljárási törvény kiállta az Alkotmánybíróság és a strasbourgi emberi jogi bíróság próbáját, emellett a Velencei Bizottság ajánlásait is tartalmazza.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bringás
@solidedge: Nekem ez a választás igazságos!
Egyszer már leírtam! Fidesz 2 milla szavazó, Jobbik 1 milla szavazó. 4 milla a lábával szavaz, nem megy el, szerinte kormányozzon, aki nyer! Ez hét milla. Van 1 milla marhademokratikusokra szavazó! Szóval, hol az az elégedetlen tömeg, amelyik aztán áradni fog?
Szabadság tér: 50 fő, Liget: egyszer 200 fő, tanárszrájk: kifulladt, köztisztviselői munkabeszüntetés: 50 hivatal a 3000-ből.
Szóval, van itt minden csak elégedetlen tömeg nincs!
solidedge
@Bringás: Talán nem a köztévét kellene nézni. Szélesedne a látókör. Egyébként a távolmaradó 4 milla többségének hányingere van az összes jobb és baloldali politikusból. Nem mennek el, mert nem akarnak tevőlegesen részt venni abban, hogy ki lopjon fényes nappal a következő négy évben. Tüntetni meg azért nem mennek el, mert a rendszerváltás után először ismét félni kell retorzióktól. Ezzel én befejeztem a társalgást
Bringás
@solidedge: Üdítő változatosság egy ellenféltől normális hangú beírást olvasni! Megtisztelő volt!
Csizmás Kond
naszóval...minden külföldön élő Magyar állampolgár szavazhasson levélben...most itt nem akarok kitérni arra, ahogy fentebb le van írva miszerint minden külföldön élő magyar...maradok az állampolgároknál, szóval az az angliai mosogató aki ugyan évek óta ott mosogat és ott lakik de hivatalosan megtartotta a magyar lakcimét ha levélben is szavazhatna és persze jog szerint a követségen is az már ugye csalás volna...tehát arra akarnak sokan törvényt alkotni hogy hivatalosan lehessen csalni ???
Grumpycat
Ha a karalábétolvaj nem megy el a bíróságra elővezetik. Ha igazi demokrácia lenne, ezeket is bevezetnék a patlamentbe.

Nem. Ha igazi demokrácia lenne, sitten lennének ezek a szarháziak.
Grumpycat
@Bringás: Már többen, többször leírták neked, ne matekozz, mert ahányszor nekiállsz, mindíg bebizonyítod, milyen hülye seggfej vagy. (Bocsánatot kérek a seggfejektől)

A napon felejtett műbőrszatyor hozzád képest Nóbel díjas tudós.
Szerintem, te be tudnád bizonyítani, hogy van értelme csutvonatnak. Csak fuss szembe vele, mikor a leggyorsabban megy.

Ja, és persze bekaphatod, Radírfej.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.