Pásztory Dóra kétszeres paralimpiai bajnok is visszaküldi a lovagkeresztjét, így tiltakozva hogy az elmúlt 25 év legmocskosabb szájú újságírója és uszítója is megkapta azt.

Pásztory azt írja:

Nagyon nehéz formálisan visszaadnom, mert megdolgoztam érte, mert mindent megtettem azért, hogy örömet és büszkeséget szerezzek a hazámnak azzal, hogy a tőlem telhető legjobbat nyújtom azon a világversenyen, amin épp indulok. Elhittem, hogy ha odaítélték, akkor nekem tényleg jár ez a díj. Ma is így gondolom. Ahogy azt is, hogy egy ilyen elismerés kitüntetettjének lenni felelősséggel is jár.

Pásztory azt írja, hogy korábban is volt olyan kitüntetett, akivel nem értett egyet, aki más értékrendet vallott, de Bayer Zsolt más szint, mert az ő munkássága "a gyűlölet, a verbális erőszak szimbóluma", ami ellen Pásztory minden erejével küzdeni akar.

"Vissza kell adnom ezt a díjat a lelkiismeretemért, a családomért, akik egymás elfogadására, megértésére és a békés együttélésre neveltek, a tanáraimért, akik az újságírás felelősségére, etikájára és minőségére tanítottak és mindazon jóérzésű emberért, akiket megbántott, akik ugyanezt tennék a helyemben, akik becsületesen, kitartóan, elhivatottan végzik a munkájukat nap, mint nap, csak épp nem egy olyan "látványos' területen, mint a sport, kultúra vagy tudomány, amelyért kitüntetéseket osztogatnak."

A teljes írást itt találják, érdemes elolvasni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
@vadnarancs: lehet majd a paralimpiába kötnek majd bele, hogy rokkant, meg ilyenek.
Pedig milyen kedves és tiszta tekintete van.
Egyáltalán nem olyan, mint annak a kampósorrú bájer szarnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
perfekt
@nemkati: Szia. Elolvastad a vita indító cikket? Nem!.Így hát ,ha nem szóltál volna ,okosabb maradtál volna, a másik két szivecskét adóval egyetemben-nem?Kati:)
nemkati
@perfekt: Ja, bocsi, ezt benéztem, téged akartalak idézni, de most látom, hogy te meg Pásztory Dórát idézted. Akkor helyesbítek:

Így van. Aki nem utasítja el Bayert, az azonosul vele. "A gyűlöletével, és a verbális erőszakával." (Pásztory Dóra)
Tekla
@oncogito: Na figyú te, on vagyok !
Ki mondta , hogy nem jár hozzá pénz , jár ! Néz utána !
Ezen kívül ne hogy már bele valu- vauzzon egy kitüntet, ha olyan is kap kitüntetést aki feltehetőleg nem metszet !
Nagyon helyes dolog, hogy a Magyar állam , végre Magyar embereket is díjaz !
kukac50
A beteg vagy sérült sportolók teljesítménye, aranyérme, vagy érmei miért érnek kevesebbet mint az egészséges sportolóké? Igazságtalan!!! Azonnal törvénybe foglalják,hogy az érem egyformát érjen egészségesnél és sérülteknél!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.