Hatalmas biznisz a letelepedési kötvények árusítása, amelynek fő haszonélvezői Habonyhoz köthető üzletemberek. A NOL.hu kiszámolta a bevételüket.

A Népszabadság szerint több mint 80 milliárdot kaszáltak két év alatt a zömében kínaiaknak és oroszoknak eladott állami kötvényeken Habony Árpád ismerősei, barátai. Bár a Rogán Antal által 2012-ben kidolgozott törvény nyomán egy nehezen átlátható rendszer épült ki, a lap kikérte, majd összevetette az adatokat, hogy megbecsüljük a Kajmán-szigeteken és a Liechtensteinben bejegyzett cégek forgalmát.

A verseny nélkül helyzetbe hozott vállalkozók minimális befektetéssel hatalmas pénzeket kaszálnak.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
@F_Viktor: Annyira jó lehetne itt minden ha nem ilyen átvedlett kurva komcsi politikusaink lennének hanem tényleges hazafiak akik tenni is akarnak valamit az országért. Sokszor hallom...majd a gyerekeinknek jó lesz...a NAGY szart...ilyen rombolás mellett itt soha nem lesz már jó.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Grumpycat
@Strong: Attól félek, még mindíg nincs csúcsra járatva. Csak felcsúcsra.
F_Viktor
@Grumpycat: Pontosan! Míg a Zembereknek lesz bármi kis vagyonuk, azt a későbbiekben is le lehet nyúlni.
Grumpycat
@F_Viktor: Tévedsz. Ezek alatt a Zembereknek esélyük sincs hogy vagyonuk legyen, ha nem lók bele a nyelvük "ezeknek" a valagába. Üdv, egy Zember. Ráadásul libsi. :-))
namihami
Azt írja a cikk, hogy minimális volt a befektetés. Ez igaz, de az ötlet...
Hát az écát, azt bizony meg kellett fizetni. Hogy megint mi voltunk a fizetők? Bizony a Tóni lakását, a Lézer kisfia kéglijét, a Mészimangalicza mindenét, a Viktorunk apróságait és stb., stb., na azt valakiknek a kárára csak össze kellett szedni. És azok ismét mi lettünk. Nekünk ezekben a bulikban valahogy sosincs szerencsénk.
Maxipocak
Szóval, kezdjük csak. A kötvény egy hitelviszonyt megtestesítő okirat. Ergo, ezt az Államnak, a zembereknek kell majd visszafizetni. Rogánék eladják, az általuk preferált, átláthatatlan cégek leveszik a sápot mely hogy hová és kihez kerül, csak a JóIsten tudja. Mi ez ha nem az Állam kifosztása, lenyúlása???
Desischado
@Maxipocak: Pontosan. Emellett hazaárulás, és a közjavakkal való sáfárkodás/ lopás. És ez sem elég ennek az agymosott birkáknak, hogy végre felébredjenek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.