Stefka István a Pesti Srácokon üzent Lakatos Andrásnak, aki azt állította róla, hogy ugyanolyan alázattal vette át a kitüntetéseket és a pénzjutalmakat annak idején, mint az Orbán kormánytól. 

Mint ismert: Lakatos András a Facebookon üzent Stefka Istvánnak, aki igen erőset szólt a Bayer-ügy kapcsán. Nem adja vissza a Lovagkeresztjét, bár Lakatos szerint vannak más kitüntetései is, amit nem ad vissza.

Lakatos többek között azt írta, hogy

nos, kedves Pistám, te nem csak ezeket a kitüntetéseid nem adod vissza, hanem azokat sem, amiket még annak idején, jóval a rendszerváltás előtt kaptál sok éven keresztül, a Belügyminisztérium céljait szolgáló riportjaidért, tudósításaidért.

Stefka most válaszolt a Pesti Srácokon, azzal nyitott, hogy nekiment Lakatos apjának:

Az MSZMP KB. Agitációs és Propaganda osztálya vezetőjének fia biztosan tisztában van azzal, hogy a rendszerváltoztatás előtti időben nem lehetett visszautasítani díjakat, mert azzal az ember kihívta volna maga ellene a sorsot: biztosan nem kaphatott volna semmilyen állást a rádiónál, televíziónál, vagy bármely újságnál sem.

A díjakat azzal magyarázta, hogy

Szakmai díjakat valóban kaptam a nyolcvanas években a vidéki és tényfeltáró riportjaimért, amelyek persze a lazuló rezsimben sem nagypolitikai tabutémákról, hanem társadalmi vitákról és helyi gondokról szólhattak. Alapítója voltam a Balaton Rádiónak és a még mai napig is műsoron lévő Napközben című rádióműsornak. És igen, valóban kaptam egy sajtódíjat a Belügyminisztériumtól is, a köztörvényes bűnözőkkel a Magyar Televízió számára készített interjúsorozatomért. Mertem volna nem átvenni.

Stefka Lakatosnak azt az állítását nem kommentálta, hogyan lehetett tagja annak a "tíz, szigorúan kiválasztottnak, akik Belügyi Tudósítói igazolvánnyal rendelkeztek, és munkájuk a belügyminisztérium sajtó,- és propaganda munkáját volt hivatva, önkéntesen segíteni."

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Az a baj, hogy kiérdemelted a díjat nem az hogy átvetted te patkány.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vadnarancs
Miért a Pesti srácok oldalán üzengetsz Pityu? A múltadat kellene kiplakátolni, hogy TUDJA-E...? Tudod azokban az időkben, mikor a kitüntetéseket "rád erőltették", akkor a hazug embert kiközösítették, elbujdosott, szégyellte magát. Most is megtaláltad az elvtársaidat, bele illesz a képbe!
Grumpycat
Hüpp-hüpp. Fiatal voltam, kellett a pénz...
emerencia
@Yeromos: Anno sokszor nem értettem, hogy miért "sikeresebbek" egyesek a többieknél úgy, hogy a szakmában semmilyen pluszt nem mutatnak fel. Most pedig azt nem értem, hogy miért nem nyitják meg végre azokat az aktákat melyekből megtudhatnánk, hogy kik és mit műveltek annak idején a hátunk mögött.
papa.49
@emerencia: Azért mert a mai uralkodói fejek akkor sűrűn hullanának a porba!!!
mariaberta
Te minden kormányhoz hű vagy, mert minden kormánytól várod a kitüntetéseket hűséges munkád jutalmául, no meg a velejáró suskát. Gerinc van? Ugyan, minek az?
mariaberta
Ja, és ha annak idején nem vette volna át a kitüntéseket, lecsukták volna? Szegény hogy szenvedhetett!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.