Van magyar cég, ahol csütörtökig dolgoznak napi tíz órát, és a munkások odavannak érte – írja a NOLhu.

A világ egyre több helyén és egyre gyakrabban kerül szóba, hogy a technológia, a robotizáció fejlődésének következtében markánsan megváltozhat a heti, napi munkarend, azaz egy héten kevesebbet kellene dolgozni. 

Itthon is akad egy cég, amelyik már kipróbálta a négynapos munkahetet, és az alkalmazottjai annyira odavannak érte, hogy jó ideje így dolgoznak.

A BAZ megyei cég, fakerítéseket, korlátokat kizárólag kézzel készítő Nyakigláb Kft. vezetője, Kusinszki András úgy nyilatkozott, hogy a négynapos munkahét bő két évvel ezelőtti bevezetése abszolút megérte. Akkor a dolgozók megkérdezésével úgy döntött, hogy a hét első négy napján egy órával korábban kell kezdeni, majd egy órával később kell befejezni a munkát. Szociális, emberi és gazdasági indoka is volt a meggondolásnak, s mind helytállónak bizonyultak. 

Az alkalmazottak ugyanazt a munkát elvégzik, sőt, sokszor többet is egy hét alatt. Cserébe van egy szabadnapjuk pénteken, amikor ügyes-bajos dolgaikat elvégezhetik, s nem kell fölösleges szabadságot kivenniük. Tapasztalata szerint munkavállalói lojálisabbak, kipihentebbek, elégedettebbek. Nem rabszolgaként kell velük bánni, a megbecsülésük a vállalkozás számára is kifizetődő – hangsúlyozta.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
"Nem rabszolgaként kell velük bánni, a megbecsülésük a vállalkozás számára is kifizetődő – hangsúlyozta." Minden elismeréem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
emerencia
@Desischado: A kiesett időre pedig lehetne +embereket felvenni.
papa.49
@emerencia: @Desischado: Volt mikor pár hetet kint dolgoztam a németeknél, az igazság az ,,másképp vannak összerakva, mint mink,, a német melós folyamatosan csinálja a dolgát, szinte mondhatni egykedvűen...Reggel oda áll a helyére, és fegyelmezetten dolgozik a szünetig, utána újra folytatja, ami lényeges különbség, neki nem kell azon törnie a fejét, hogy milyen maszekot csináljon meg, hogy tudjon pl. valamit megvenni...Nálunk meg az jár az ember eszében ,,ha itt végzek, rohanok, hogy folytassam máshol,,...A lényeg az lenne, hogy a melós aki dolgozik, a napi 8 órában megkeress azt a pénzt, amire szüksége van, hogy holnap újra teljes erővel tudjon dolgozni...Nálunk még a ,,vadkapitalizmus,, kora van, míg ezen tűl nem jutunk nem lesz lényegi változás...
1magyar
A nőknek elég lenne napi max. 6 óra munkaidő.
Éppen eleget dolgoznak még otthon.
Természetesen ugyanazon bérért.
Elég a napi 8 órás munkaidő még a férfiaknak is, legalábbis akik olyan munkahelyen dolgoznak, hogy végig terheltek. Jó,hogy már a farkukra nem kötnek lámpást, hogy éjjel is!
Dolgozzon a gazdag tulaj, dolgozza ő ki a belét.
simmering73
Aszongya: a robotizáció miatt egyre kevesebbet kell majd dolgozni. Ezek a szerencsétlenek ugyanannyit dolgoznak, csak most 10 órában, hogy ledolgozzák a pénteket. El tudom képzelni a 9. vagy 10. órában milyen lelkesedéssel és figyelemmel végzik munkájukat.
gulyasgyula
@simmering73: ..Én fiatal koromban sok évig dolgoztam hasonló időbeosztással , még a Karácsony -Új év közötti időt is ledolgoztuk meg lehet szokni ..Ráadásul teljesítmény bérben ,amennyit dolgoztál annyit kerestél , ha nem dolgoztál egy vasat se kaptál ..Nagyon sok pénz kerestünk , Mi hajtottuk saját magunkat ..
Hari
Lázár János ezt már rég tudta, sőt tovább finomította, bevezette a házatáján a 12 órás munkanapot, pihenő nap nélkül ! Így nem zökkennek ki a munkájukból . Hogy ez miért nem lett vonzó, ki érti ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.