Várhatóan Dobolyi Alexandra volt MSZP-s európai parlamenti képviselő lesz hazánk moldovai nagykövete – írja az Index.

A külügy szerint Magyarország moldovai nagykövete jelenleg Szilágyi Mátyás. A váltásra a tervek szerint 2017-ben kerül sor. A nagykövetek kinevezésénél a kormány "a szakmai szempontokat helyezi előtérbe, így az össznemzeti érdekek képviseletét, a diplomáciai ismeretek meglétét, a megfelelő nyelvtudást".

Dobolyi Alexandra végzettsége, szakmai és politikusi előélete (EP-képviselő, szakterületen szerzett tudományos fokozat stb.) alapján alkalmas arra, hogy Magyarországot külföldön diplomataként képviselje – írja a minisztérium.

Dobolyi politikai karrierje a Fény utcai piacon kezdődött, ahol találkozott Kovács Lászlóval, az MSZP korábbi elnökével, akkori uniós biztossal, akivel apja révén már régebbről ismerték egymást. Dobolyi 1998 májusától az MSZP-frakció külügyi osztályán dolgozott, 2002-2004 között az MSZP külügyi titkára volt.

2004-től 2009-ig az MSZP európai parlamenti képviselőjeként dolgozott. Itt is főként külkapcsolatokkal foglalkozott, a bolgár-román csatlakozás illetve orosz és kínai ügyekben volt aktív. Akkori értékelésünk szerint tevékenysége még a szocialista frakción belül is értetlenséget váltott ki, miután többször kiállt Kína vagy éppen Oroszország igaza mellett az emberjogi vitákban. Dobolyi Alexandra a brüsszeli EP-képviselőség végeztével a keleti kapcsolatokért felelős kormánybiztos, Veres János titkárságvezetője lett – olvasható az Indexen.

Dobolyi Alexandra férje Veres János, aki az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke, korábban az MSZP alapító tagja, országgyűlési képviselő, 2005 és 2009 között pedig pénzügyminiszter volt.

Az MSZP az egészet csak így kommentálta:

"Aki a mai helyzetben elfogad egy ilyen ajánlatot a Fidesztől, az hátat fordít annak a közösségnek, amelyiknek tagja volt. Csalódottak vagyunk, de ez egy olyan helyzet, amikor az érintettek elsősorban saját lelkiismeretüknek tartoznak elszámolással". A párt szerint az Orbán rezsim "egy olyan hatalom, amelyik kinevezésekkel, ajánlatokkal megpróbálja kompromittálni az ellenzéket".

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eugen4402
@Horizont: Azt kérdezed, mi van az elveivel..? Hmmm... Szerintem már a Fény utcai piacon sem az elvei miatt tűnt fel Laci bácsinak. Apuka belső ember volt, kislány jó iskolákat végzett, ki nem sz..ik az elvekre? Ez a generáció azt se tudja, mit jelent a szó, hogy "elvek". Ők élni akarnak. Minél jobban élni..!
Nem örvendezek ettől, csak próbálom megérteni a mai korok "ideológiáját"...:-(((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
perfekt
Na,nem szégyenlősek az biztos.De az is igaz össze nő,ami egymáshoz tartozik.Emlékszem- a Veres család mozgalmi tevékenységére, kicsi fia is megtalálta helyét benne,méghozzá hatalmi pozícióban!Most pedig-a Fidesz bemutatja nem először,hogy legalizálja az "ádáz ellenségének" ténykedéseit-mert ugye "mindig kell egy barát" sőt a több az még jobb, nem-de?De!
süsüasárkány
Molnár Gyula!
Ami nincs, annak nem lehet hátat fordítani!
Veres milliomos mikor volt un. baloldali?
Lenne még pár kérdésem, de nem akarom "pártépítő" munkájában zavarni.
magyarbakancs
Gondolom én, hogy egy embernek bizonyos korra kialakul a világnézete.
Azt nem változtatja meg.
Az ellenkező politikai páttal nem szimpatizál.
Nem támogatja annak politikai elképzelését, és nem válla felelős beosztást, amit felkínál az a bizonyos politikai párt kormánya..
Amennyiben ezt megteszi akkor vagy a múltban hazudott, vagy most hazudik.
Egy közmondást had idézek.
(egyszer így, egyszer úgy, hogy igazat sose tudj.)
Úgy mond gerinctelen egyén.
Desischado
Aki gerinctelen megélhetési tetű, azon nem kell csodálkozni.
wagabund
@Horizont: már bocsáss meg, de nem mondtál újat...az a kuriózum, hogy valaki lebukjon Makaón (nem Makó főutcáján...ezt csak a gyengébbek kedvéért, ugye) ...amúgy nem a zugtöcskölés, hanem a nagyköveti állás az érdekes...
az a baj, hogy teljesen feleslegesen kommentelek, mert itt leírni a nagyköveti"állás" végtelen előneit, az teljesen értelmetlen...ha a kormány kéri fel a legádázabb ellenségét egy nagyköveti posztra, és az a barátai-párttáesai zord tekintete miatt visszautasítja, az nem hős, az egy barom...
nos ez a nő okosabb, mint mi itt..egyszerűen a jövőét, és a gyerekei karrierjét építi...amúgy qurvára leszarja, hogy ki mit gondol...

-nagykövetasszony! az ön tiszteletére a dísszemle felsorkozott..

ezt kevés ember dicsekedhet az unokáinak...akik a nagykövet nagymama múltjának köszönhetően qurvajól fognak élni...

amúgy tudom, hogy nincs igazam.. de a nagykövetasszonynak igen...mert jó kovácsa a sorsának...
ja, tudod hogy él egy nagykövet? mi jár neki(és családjának) szolgálatilag? (az adófizetők pénzéből)

ne válaszolj, ha szabd kérnem.
wagabund
@Horizont: www.blikk.hu/aktualis/politika/moldav-nagykovet-lesz-az-mszp-s-politikus-neje/jck4myh

A karrier,az élet minősége a legfontosabb...ugynis egy életük van nekik is...ezt szeretnék qurvajól élni...és a gyerekeik is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.