Minden évfolyamra elkészültek az új kísérleti tankönyvek, valamint az első, ötödik és kilencedik évfolyamnak megjelentek az új generációs tankönyvek – mondta az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) főigazgatója szombaton az M1 aktuális csatornán.

Kaposi József közölte, az új generációs tankönyvek okoskönyv változata is elérhető, lehetővé téve a digitális kompetencia fejlesztését.

Ezeket a tankönyveket a nemzetközi szakirodalom alapján állították össze – fejtette ki – , nem csak az oktatásfejlesztési hivatal akkreditálja, hanem a Nemzeti Tankönyvtanács szakértői is véleményezik és folyamatosan "naplózzák" a pedagógusok is a véglegesítés előtt. Hozzátette: a könyvek azért kapták az "új generációs tankönyv" elnevezést, mert átmenetet jelentenek a papíralapú és a digitális tankönyvek között, a könyvek tableten és mobiltelefonon is olvashatók.

A főigazgató elmondta, hogy az intézet és az oktatási kormányzat egyik komoly kihívása a tanárok program mellé állítása, ezért is hirdették meg a természettudományi oktatás terén a Fejlesszük együtt! című programot.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Éppen időben! Ha 2 napot még csúsznak, akkor már élesben lehetett volna az iskolásoknak az órát leadni.
Nyilván az "Illetékes elvtárs" nyáron nyaralt, nem ért rá holmi tankönyvekkel, tananyaggal bíbelődni!
Elvégre ő is csak ember, majd várjon az a néhány ezer tanár a sorára!
papa.49
A hagyományosak közül vajon mennyi nem lett kész???
Szókrakész
@Béla333: Nem kellett volna tüntizgetni, nem kellett volna megsértődösködni, nem kellett volna...
Ilyenkor meg jó komcsi módon sapka vs. no sapka eset.
Béla333
@Szókrakész: Szerinted valóban azért nem készült el csak augusztus legvégére a tankönyv, mert március 15-én tüntettek a pedagógusok?
Ezt a sapka hasonlatot sem értem: mondta valaki, hogy a pedagógusoknak vagy főleg a diákoknak csak 2 nappal az iskolakezdés előtt lenne jó hogy elkészüljön az aktuális tankönyv?
Vagy mi ez a van sapka-nincs sapka hasonlatod?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.