Az utóbbi hónapokban elérkezett a taxis hiénák aranykora, az Uber "kiűzése" pedig elmélyítette a problémát – mondta a Magyar Liberális Párt budapesti választmányának elnöke szombati sajtótájékoztatója után az MTI-nek.

Szabadai Viktor kifejtette: az Országos Taxis Szövetség bevallása szerint 150-200 taxis hiéna drogdílerként és futárként működik. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) legutóbbi vizsgálatán a taxisok 72 százaléka megbukott, a visszaélések fajtái közé tartozott például a hamis számla kiállítása, az órapörgetés, az engedély nélküli fuvarozás. A BKK 542 esetben vett fel taxisok jogsértése miatt jegyzőkönyvet május-júliusban – ismertette.

A politikus a hiénák elterjedésének bizonyítékaként említette a Sziget fesztiválon történt eseteket is, így például mikor egy taxisofőr megütött egy, a Sziget fesztiválról hazafelé tartó ír turistát és elvett tőle 25 ezer forintot.

Az ellenzéki párt változatlanul fenntartja javaslatát, kéri egyebek között a rögzített árak felszabadítását, a piac újraszabályozását és a "taxishiéna-terror" felszámolását – hangoztatta Szabadai Viktor.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Na és ezeket támogatta a kormány barátilag a konkurencia kinyírásában. Úgy tűnik hamar utolérik azt a sánta kutyát.
bencemacska
Nekünk időpontra kellett menni a kórházba. Telefon rendelésre nem tudtak taxit küldeni, mert éppen eső készülődött. Elindultunk tömegközlekedéssel, majd az első átszállásnál megláttam két taxit a buszmegálló mellett. 5000 Ft-ot fizettünk,de odaértünk.
Visszafelé a kórház ajtajában szálltunk be a taxiba, a ház kapujáig vitt és borravalóval együtt volt 2000 Fft!!!
Ennyit a sárga taxikról!!!
wagabund
@bencemacska: aki az öezret elkérte, az szentül meg van győződve, hogy igény van a szolgáltatására... elégedetten hátradől, és kér a pincértől még egy kört a kollegáknak...hadd lássák, ki a császár a szakmában...

bocs
bencemacska
@wagabund: Annyit hozzá kell tennem az igazság kedvéért, hogy kegyetlenül zuhogott az eső, és kerülgetnie kellett a lefulladt kocsikat. Megígérte, hogy odaér, és sikerült, nem is néztem meg a taxi órát!
Inkább csak a fix díjszabás hazugságára szeretnék rámutatni! Ha abból valami is igaz lenne, ekkora különbség nem állhatott volna elő.
wagabund
@bencemacska: jahkérem...így egészen más a leányzó fekvése... akkor ez ez ár egy kristálytiszta (kényszer)üzleti ajánlat alapján jött létre, amit a kivitelező elfogadott, és teljesített.

visszavonom a sört...(is)
bencemacska
@wagabund: Azt mondják, hogy kizárt a csalás, minden taxis azonos tarifával megy. Ez a hazugság!
A taxis látta a kényszerhelyzetet, és tudta, hogy fizetek, nem fogok kötözködni!
De miért is kellett megfojtani az Ubert???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.