Előállítása során támadt rá az őt kísérő rendőrökre az az afgán férfi, aki ellen a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség szombaton nyomozást rendelt el – tájékoztatta Kopasz Zsolt főügyész szombaton az MTI-t.

A férfit Kecskemétről szállította a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal pénteken délután Szegedre.

A gyanú szerint az előállítás során a megbilincselt afgán férfi egyre türelmetlenebbé és agresszívebbé vált, ezért az egyik rendőr megpróbálta lefogni. Ekkor a gyanúsított az intézkedő rendőr pisztolyát – a tokjából, a fegyverrögzítőt kioldva – megszerezte és saját mellkasához szorította.

Ezt látva a három rendőr együttes erővel földre vitte a gyanúsítottat, és így sikerült a kezéből kicsavarni a lőfegyvert. Dulakodás közben az egyik rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, mert a gyanúsított megharapta.

A lőfegyverrel való visszaélés bűntette, továbbá a hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség szombaton az őrizetbe vétel mellett gyanúsítottként hallgatta ki az afgán férfit, akinek az előzetes letartóztatását is indítványozza az ügyészség.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
ez csak egy megbilincselt afgán... akkor mit tesz majd ezekkel a szerencsétlenekkel több ezer afgán, aki a sok tökölést megúnva áttöri a gyenge határkerítést?

amúgy lehet ezt ragozni, ahogy akarják, akkor is a rendőrök a hibásak...nem úgy jártak el, ahogy egy vadállattal kell...

érdekes, egy láncfűrész-lopással gyanusított fogvatartottat a székhezbilincselve sikerült halálra verni(nő is volt köztük), itt meg egy afgánnal nem bírtak...persze óvtosan kell bánni velük, mert bántalmazás esetén a sok szarházi jogvédő elrohan brüsszelbe...

még több afgánt akarunk! na meg pakisztánit!.. virággal, plüssmacival, széles öleléssel...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
oncogito
@wagabund: - a jelen cikk bizony kihagyta a lényeget, olvasd el, amit korábban, picit objektívebben írtak:
propeller.hu/itthon/3238180-elvette-egy-szegedi-rendor-pisztolyat-egy-menekult
Apatszerek
@Peller Anikó: Elvette az őt felügyelő rendőr pisztolyát egy húszas évei végén járó afgán férfi, a szegedi Bevándorlási és Állampolgársági hivatal épületében. A menekült maga ellen akarta fordítani a fegyvert. Eddig ismeretlen módon elvette egy rendőr fegyverét egy menekült, majd saját magát akarta lelőni vele. A szerencsének köszönhetően nem tudta, hogyan kell használni a pisztolyt, így csőre sem töltötte azt, de még csak az elsütő billentyűt sem húzta meg. A helyszínen lévő rendőrök azonnal észlelték, és leteperték a fiatal menekültet, így visszaszerezték az elorozott pisztolyt is. A rendőrre támadó afgán férfit a Csongrád megyei rendőrök őrizetbe vették. A hatóság hivatalosan még nem tette közzé az eset részleteit, ám amint ezek nyilvánossá válnak, írásunkat frissítjük.
varrólány
@perfekt: Szia! Köszönöm az emlegetésem ami igazán megtisztelő !:-))
Elkezdtem írni a választ karma fórumtársunknak , de aztán pár sor után kitöröltem mert csak saját magam ismételném és az már olyannak tűnik mint aki mindig. ugyanazt írja ugye ,hogy saját magát győzködi leginkább. Így bölcsen inkább hallgattam, és persze nálunk nem Orbán ugrik ki minden bokorból!:-))
A pontokba szedett gondolataid ,megfogalmazásod teljesen perfekt!
perfekt
@varrólány:Igazán nincs mit megköszönni.Kedvelem írásaidat-ezt már régebben is jeleztem.Ez egy dolog.Az igazi érdem azé-jelen esetben a tiéd-kitől még nem olvastam káromkodást.Az a baj a poszton,hogy némelyek-a fáról írnak, ahol Gyurcsány, és a többi politikus is-a demokráciáról pampog-Ő és a demokrácia-le nem sül a pofájáról a bőr, egy Zsidó családtól elvett villába szálltak meg!.Minden téma vége a szocializálatlan, görénység--az a duma ,amiért egy rossz kültelki kocsmában szétvernék a pofájukat,És vannak akiknek még tetszik is.Nem téma, amilyen az adjonisten-olyan a fogadjisten!Jó pihenést és, én is köszönöm.
JAJMÁR
Szuper! Egy kétségbeesett és megbilincselt embert - aki egyértelműen jelezte, jogy inkább itt hal meg, de vissza ne -sikerült 3 embernek földrevinni.
Persze, szakszerűen. De nagy szerencséjük, hogy az szerencsétlen nem ért a fegyverekhez!
A határvédők meg a feladathoz, de nem csodálom, hiszen az se aki megszabja.
keresztapa
@JAJMÁR: Keverünk, sok a hamis játékos:, húszas évei végén járó afgán férfi, a szegedi Bevándorlási és Állampolgársági hivatal épületében. A menekült maga ellen akarta fordítani a fegyvert. Eddig ismeretlen módon elvette egy rendőr fegyverét egy menekült, majd saját magát akarta lelőni vele. A szerencsének köszönhetően nem tudta, hogyan kell használni a pisztolyt, így csőre sem töltötte azt, de még csak az elsütő billentyűt sem húzta meg. A helyszínen lévő rendőrök azonnal észlelték, és leteperték a fiatal menekültet, így visszaszerezték az elorozott pisztolyt is. A rendőrre támadó afgán férfit a Csongrád megyei rendőrök őrizetbe vették. A hatóság hivatalosan még nem tette közzé az eset részleteit, ám amint ezek nyilvánossá válnak, írásunkat frissítjük. (Eddig ismeretlen módon elvette egy rendőr fegyverét, Állampolgársági hivatal épületében. )

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.