Ma este hét óráig szavazhatnak a gyömrőiek az időközi polgármester-választáson – írja az Index.

A várost 2002 óta vezető Gyenes Levente azért mondott le, mert a Szegedi Ítélőtábla április 20-án bűnösnek mondta ki folytatólagosan elkövetett adócsalás bűntette és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétsége miatt.

9 hónap, 2 évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, de a közügyektől nem tiltotta el a bíróság. Így indulhatott és indul is a mostani választáson, ahol két ellenfele van: a független Horváth István Attila, illetve Kovács István a Munkáspárttól.

Adócsaló polgármesterről döntenek ma a gyömrőiek

(fotón: Gyenes Levente)

Gyenes számít a legesélyesebbnek, mivel 2014-ben óriási többséggel választották polgármesternek. Majdnem 70 százalékot kapott, míg a második helyezett 12-t, a mostani legnagyobb ellenfele, Horváth István Attila pedig 8-at.

A helyzet azonban jogilag azért különleges, mert nagyon úgy fest, hogy ha Gyenest ma újra is választják, meg fogják fosztani a tisztségétől. A törvény szerint ugyanis méltatlanná válik a posztra az a polgármester, akit "szándékos bűncselekmény miatt jogerősen szabadságvesztésre ítéltek".

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
már három napja nem aludtam, mert nincs rá idő, de még ezek a szarkallantyúk is felbasszák az agyamat.
ÉS MÁSIK HAVERJA A BRINGÁSNAK ELLOPTA A BICIKLIMET!
GECI CIGÁNY FASZ!
KOSZOS FIDESZES BRINGÁS!
ODAMEGYEK, KIRÁZOM A ZSEBEDET!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vadnarancs
@colibri: Fideszes taknyok ebből élnek, azért kell nekik... Mocskos bűnözők vagy bűnpártoló senkiházi kommunista az összes!
namihami
Miért pont a gyömrőieknek lenne több esze, mint nekünk. Tisztelet a kivételnek. Ők legfeljebb ezt a kispályást fogják pozícióba segíteni. 2010 és 2014-ben, a megfelelő szavazózsenik ennek a nagyságrendekkel (igaz, nem elitélt) többet lopó változatát segítették miniszterelnökké avanzsálni.
Ennek alapján ez a kistesó még labdába se rúghat a Vezénylő mellett, vagy inkább mögött.
Grumpycat
Ha nyer, nagyon meg fogok lepődni.

Vagy mégsem.

Ha igen ha nem, bekaphatja. Meg az is aki rá szavaz. És bő nyállal.

Tövig.
colibri
Megvan az eredmény. Nagy fölénnyel nyert az adócsaló polgármester. Ennyit arról, hogy mennyi hülye ember él az országban, tükrözi mindezt ez a 15 ezer lakosú település. Ezért van orbánnak is 2/3-a.
karma1
Oszt akkor most azonnal le is mondatjak? Es akkor ujra ki kell irni a valasztast, NELKULE? Na, akkor kollotott ez az extra penzkidobas?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.