A szegedi egyetemen végzett, és egy konferenciának köszönhetően most ismét itt találkozott az a két magyar szakember, akik hatalmas áttörést hoztak a lézeres szemműtétek terén. Csak egy darab van belőle Magyarországon A második generációs lézertechnológiával 2011-es bevezetése óta már több mint egymillió műtétet végeztek el a világon. Csak ezzel lehet operálni például az amerikai haditengerészet vadászpilótáit, hiszen kevesebb műtéti kockázattal és gyorsabb felépüléssel lehet számolni ennél a típusú műtétnél. Magyarországon egyelőre egy darab gép van, a SOTE szemklinikáján, a magyar találmánnyal végzett operációkat ugyanis az OEP nem támogatja. Szabó Gábor rektor kérdésünkre azonban azt mondta: bár a betegek még nem biztos, hogy megengedhetik maguknak az ezzel a géppel végzett operációt, tudományos munkára viszont lehet, hogy megérné Szegedre is hozni egyet belőle.

Forrás: delmagyar.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Ez sokkal fontosabb lenne bármelyik stadionnál! Annyi a szemüveges fiatal is sajnos, a mesterséges világításokban kell dolgozniuk és igen sűrű betegség!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.