A bíróság csaknem húsz olyan weboldal ideiglenes eltávolítását rendelte el, amelyeken egy holokauszttagadó könyv volt beszerezhető – közölte a fővárosi főügyész hétfőn. Ibolya Tibor szerint a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség azért kezdeményezte az oldalak eltávolítását, mert azokon egy svéd szerző magyar fordításban megjelent könyvét lehetett megvásárolni.

A kiadvány egyértelműen tagadja a nemzetiszocialista rendszerek által elkövetett népirtás, illetve emberiség elleni cselekmények tényét – tette hozzá az ügyész. Közölte: a nemzetiszocialista rendszer bűnei nyilvános tagadásának bűntette miatt indult nyomozást a hatóság felfüggesztette, mert az elkövető, a könyv magyarországi forgalmazásával foglalkozó cég vezetője külföldön tartózkodik.

A könyv azonban beszerezhető, megismerhető volt a most ideiglenesen eltávolított internetes oldalakon – írta Ibolya Tibor.

A Budai Központi Kerületi Bíróság a bűncselekmény folytatásának megakadályozása érdekében rendelte a honlapok ideiglenesen hozzáférhetetlenné tételét – olvasható a közleményben.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Ettől aztán most majd egycsapásra kijózanodnak a suttyók...
Szókrakész
Akkor már meg is szüntették a holokauszttagadást.

Ez csak olajmező a tűzre.
moiszikf
Ha egyszer hülyeség az, ami abban a "holokauszttagadó" könyvben van, akkor miért betiltani kell? Inkább tárják a széles nyilvánosság elé, had röhögjük ki mindannyian a sutyerák "holokauszttagadókat", hogy mekkora baromságokat hordanak össze!
cs.n.
Vízgereblyézés. Kb. 2 percig tart kideríteni, melyik könyv az, és fél percig se találni olyan oldalt, ahonnan rendelhető. Így csak jobban felhívják rá a figyelmet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.